Cartofi la cuptor făcuți în stilul lui Jamie Oliver
Cartofi la cuptor cu rozmarin și usturoi
- 1,5 kg cartofi
- 1 căpățână de usturoi
- oțet din vin roșu
- 3 linguri de ulei de rozmarin, dacă nu avem călim puțin rozmarin în ulei (combinația nr. 1 de arome)
- unt nesărat, salvie și o clementină (combinația nr. 2 de arome)
- 2 linguri grăsime de găscă, cimbru proaspăt și două foi de dafin (combinația nr. 3 de arome)
-
Încălziți cuptorul la 190 C. Curățați cartofii și tăiați un pic din ei pentru a avea toți aceeași mărime. Spălați cartofii în apă rece, după care îi puneți la fiert într-o oală cu apă sărată.
-
După ce au fiert timp de 7 min, îi scurgeți de apă cu ajutorul unei site unde îi veți lăsa să se odihnească timp de 3 minute. Scuturați sita cu cartofi. Acest lucru îi va ajuta să fie super crocanți.
-
Puneți cartofii intr-o tavă, într-un singur strat și adăugați grăsimea, care poate fi: ulei de măsline, grăsime de gâscă sau unt. Apoi, condimentații bine cu sare de mare și piper negru. Puneți tava la cuptor pentru 30 minute sau până când au o culoare ușor aurie.
-
Scoateți cartofii și puneți în practică trucul special al lui Jamie: apăsați ușor cartofii cu ajutorul unei prese pentru piure astfel încât cartofii să fie cât mai întinși pe tavă.
-
După ce ați ales ce combinație de ierburi doriți să folosiți, puneți într-un castron un pic de ulei împreună cu ierburile alese, pe care le rupeți. Dacă ați ales combinația nr.2 adăugați coaja de la o clementină. Aceasta va da o savoare în plus cartofilor și o veți putea da la o parte când veți servi cartofii. Nu uitați de usturoi, pe care îl puteți pune cu tot cu coajă împrăștiat în toată tava. Și sfârșiți cu oțetul. Amestecați și pune-ți deasupra cartofilor.
-
Băgați cartofii din nou la cuptor pentru încă 40-45 de minute sau până când devin destul de crocanți.