Carnea de porc într-o prezentare destul de obișnuită dar delicioasă. Un sos cu arome de citrice, ușo înțepător de la sucul fructelor, dulce-lipicios de la miere și bine asezonat cu chili pentru un plus de picanterie.
Un mare oamgiu adus tipului de friptură făcută în stil englezesc, fără complicații sau foarte mult timp pierdut, sunt gata în aproximativ 45 de minute.
Jamie Oliver: Costițe picante
Friptură din costițe de porc
- 3 căței usturoi zdrobiti
- 2 ardei chili tocați
- 2 lingurițe de paprika afumată
- 1/2 lingurițe fulgi de chili
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 kg coaste de porc
- suc și coajă de la o lămâie
- suc și coaja de la o portcală
- 2 linguri de miere
- sare și piper
-
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
-
Începe să prepari marinada pentru coaste, amestecând usturoiul cu celelalte condimente – paprika, ardei chili, fulgi de chili, sare, piper.
-
Tăvălește bine bucatelele de coaste prin marinada, pe care le așezi într-o tavă de friptură și le acoperi cu folie de aluminiu, le băgăm la cuptor timp de 20 de minute
-
Separat mestecăm într-un recipient sucul, zeama de la lămâie și portocală cu mierea.
-
Scoatem coastele din cuptor. îndepărtăm folia de aluminiu, ungem fiecare coastă în parte cu pensula, cu amestecul din miere, lămâi și portocală. Le mai băgăm la cuptor, la 190 de grade Celsiuis. timp de 25 de minute, din când în când le mai ungem sosul.