Rareori trece o săptămână fără să fac ouă poșate.
Dacă fac pâine prăjită, o salată sau un bol cu cereale și are nevoie doar de ceva în plus (de exemplu, proteine), pun deasupra un ou poșat. Micul dejun, prânzul și cina = rezolvat.
Ouăle poșate ar putea părea fanteziste. Dar sunt de fapt foarte simplu de făcut acasă. Metoda durează câteva minute, folosește echipament de bază și necesită 3 ingrediente. Mai bine, ouăle ies mereu cu albușuri ferme. Dar delicate, și gălbenușuri curgătoare tentante. Încercați o dată și veți face ouă poșate perfecte în cel mai scurt timp!
1.Cum să poșești un ou
Metoda de a pune în bracon un ou este super simplă! Iată cum merge treaba:
Mai întâi, spargeți un ou într-un castron mic sau într-un ramekin. Acest pas vă va permite să strecurați ușor oul în apa clocotită mai târziu. Veți ști, de asemenea, că gălbenușul este intact.
Apoi, aduceți o oală medie cu apă la fierbere ușor. Pe fundul vasului se vor forma bule și se vor ridica la suprafață. Isr apa va fi aburindă, dar nu va sări și barbota rapid. Reglați căldura astfel încât să mențină această fierbere.
Apoi adăugați o lingură de oțet de vin alb și amestecați. Amestecați apa într-o mișcare circulară pentru a crea un vortex în centrul oalei. Turnați cu grijă oul spart în centrul vortexului și amestecați din nou ușor.
În cele din urmă, fierbeți. Setați un cronometru pentru 3 1/2 minute. Unele albușuri de ou se pot ridica la suprafața apei pe măsură ce oul se gătește. Asta e ok! Doar îndepărtați-l de deasupra și continuați să gătiți.
Când cronometrul se stinge, folosiți o lingură cu fantă pentru a scoate oul din apa fierbinte și bateți ușor cu degetul pentru a verifica dacă este fiert. Simțiți-vă liber să îl întoarceți în apă dacă preferați un gălbenuș mai ferm. Când oul este gătit după bunul plac, este gata de mâncat.
2.Sfaturi pentru rețete de ouă poșate
Începeți prin a găti pe rând. Posatul ouălor nu este greu, dar poate fi nevoie de puțină practică pentru a dezvolta tehnica. Vă recomand să gătiți pe rând până când vă simțiți confortabil. Apoi, încercați să braconați două deodată! Totuși, nu aș merge dincolo de asta. Dacă adăugați mai multe ouă în oală, va fi prea aglomerat.
Nu sări peste oțet. Crede-mă, l-am încercat. Oțetul este esențial pentru a ajuta oul să se coaguleze în apa fierbinte. Fără el, albușul și gălbenușul se vor separa pe măsură ce oul se gătește!
Strecurați ouăle, dacă doriți. Ai observat vreodată că un albuș de ou are două părți? Există un cerc gros sau oval care înconjoară gălbenușul și o secțiune mai subțire, mai apoasă în exterior. Acest alb apos este ceea ce devine firav atunci când faci ouă poșate.
Nu mă deranjează, dar dacă vrei ca ouăle tale poșate să aibă albușuri perfect rotunjite, le poți sparge într-o strecurătoare cu plasă fină. După ce scad albușurile subțiri, transferați cu grijă oul într-un castron mic și continuați cu rețeta.
Blând este cheia. Râd de mine chiar acum pentru că tocmai mi-am dat seama că rețeta de mai jos conține cuvântul „blând” de trei ori. O las, totuși, pentru că atunci când înveți cum să pui un ou în bracon, este esențial să fii blând. Nu aduceți apa la fierbere agresivă. Nu aruncați oul și nu amestecați prea tare. Dacă o faci, oul se poate rupe. Cu toate acestea, dacă lucrați ușor, veți face ouă poșate perfecte fără probleme.