Supă studențească, ieftină și delicioasă. Cei mai mulți dintre noi am fost studenți și cu siguranță ne amintim că în acea perioadă banii erau puțini și, atunci când venea vorba despre mâncare, trebuia să ne descurcăm cu puțin.
Așa cum vă spunea, supa studențească este foarte ușor de preparat, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente să o gătești și este atât de bună la gust încât toți membrii familiei tale. Se prepară în doar 45 de minute.
Supă studențeacă. Ingrediente
- o conserva naut – 400 g
- 100 ml ulei de masline
- 2 cepe
- 1 morcov
- o bucatica telina
- un cartof
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingura bulion
- un praf boia de ardei iute
- 4 catei usturoi
- 1 L apa
- 250 g spanac
- 1 legatura patrunjel
- o lamaie sare piper
Supă studențeacă. Mod de preparare
La început, răspândește năutul într-o tavă de cuptor, unge-l cu puțin ulei, pune un praf de sare și puțin piper. Apoi, puneți jumătate din cantitate la cuptor, timp de aproximativ 50 de minute până când veți observa că s-a rumenit.
Apoi, separat, încinge 2 linguri de ulei într-o cratiță medie peste care adaugă ceapa tocată mărunt. Las-o 2, 3 minute la foc mediu. După, adaugă restul de năut scurs peste ceapă urmată de morcov, țelină, cartof și cimbru rețete practice.ro.
Peste legume și năut, pune apă, sare și puțin piper, apoi lasă supa studențeascp să fiarbă ca 25 de minute la foc mediu, apoi mic. Atunci când legumele s-au fiert, puteți să le încercați cu o furculiță, adaugă și lingură de bulion, cățeii de usturoi și boiaua.
După, lasă supa studențească cu noile ingrediente adăugate pentru încă 5 minute la fiert, apoi da toată compoziția prin blender.
Separat, într-o tigaie, pune puțin ulei, încinge-l bine și întorcându-l cu o spatulă la foc mediu continuu, până când e complet opărit. Servește supa studențească cu năutul dat la cuptor, spanacul opărit, zeamă de la o lămâie și pătrunjelul tocat mărunt.
Poftă bună!