Masa de Paște este aproape, iar gospodinele se întrec în prepararea celor mai delicioase preparate pentru a-i încânta pe cei dragi, dar și pe oaspeți. Sărbătorile Pascale este despre familia și petrecerea timpului alături de cei apropiați. Mirosul mâncărurilor din bucătărie este ceva specific și ne amintește tuturor de copilărie. Pentru a-i mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși, rețeta de mai jos cu siguranță te va ajuta. Ștrudelul cu mac este ceva inedit și ușor de făcut, fără a necesita prea mult efort.
Ingrediente
- 500 de grame făină
- o linguriță de oțet
- o lingură de untură
- mac
- 400 de grame zahăr
- stafide
- două linguri de unt
- o linguriță sare
Mod de preparare
Prima dată se va cerne făina pe o planșetă. Urmează să se pună în mijlocul ei untul, praful de sare și puțină apă călduță. Se amestecă bine și se va începe frământarea până se obține o coca densă, precum cea de la pâine. Se lasă deoparte pentru 30 de minute să se așeze.
În acest timp, se pune macul într-un vas și se acoperă cu apă. Acesta va fierbe până dă în clocot , apoi se lasă la răcit. Când se răcește macul, se va amesteca cu zahărul, stafidele și untul până se încorporează și devine precum o cremă. Cu această compoziție se vor umple foile pentru ștrudelul delicios.
Ne întoarcem la aluatul nostru și după ce au trecut cele 30 de minute, se așează pe blatul de lucru și se dă cu făină pentru a nu se lipi. Compoziția de mac se pune pe foi, se rulează și se presară zahăr pudră pe deasupra. Se așează într-o tavă tapetată anterior cu hârtie de copt sau unsă cu unt și se bagă la cuptorul preîncălzit la 160-170 de grade Celsius.
Se lasă la copt pentru 25-30 de minute, iar la final se verifică cu ajutorul unei scobitoare dacă aluatul este gata. La servire se taie în bucăți și se savurează alături de familie și oaspeți.