Oricine vrea să mănânce nişte şniţele bune la gust, cu aspect delicios. E şi uşor de făcut, dacă ştii şi câteva trucuri. Spre exemplu, când faci aluat pentru șniţele pufoase, ai nevoie de un ingredient secret. Acesta garantează că preparatul îţi va ieşi aşa cum trebuie.
Simple, într-un sandwich, cu piure ori cu salată de roşii și ceapă, şniţelele sunt uşor de preparat şi uşor de mâncat. Datorită versatilităţii lor, pot fi luate şi ca pachet la muncă, la scoală ori în călătorii. Ai făcut de multe ori şniţele, dar parcă nu ţi-au ieşit la fel ca cele de la restaurant.
Curcubeu pe cerul gurii, cea mai bună rețetă de șnițele
Poate ți se pare ciudat, dar cu siguranță trebuie să încerci această rețetă simplă. Iată, rețeta pas cu pas. Preparatul delicios poate fi consumat atât de adulți, cât și de copii.
INGREDIENTE:
- 300 g de piept de pui;
- 25 g de cremă de brânză (sau smântână fermentată);
- 50 g de cașcaval;
- 40 g de ketchup de casă;
- 70 g de roșii;
- sare
- piper negru măcinat — după gust;
- oregano — după gust.
MOD DE PREPARARE:
Spălați și uscați foarte bine pieptul de pui. Puneți-l pe un tocător acoperit cu hârtie de copt. Tăiați-l treptat cu cuțitul, ca să-l desfaceți, astfel încât să devină mai subțire.
Acoperiți pieptul de pui cu altă bucată de hârtie de copt și bateți-l cu ciocanul pentru carne pe ambele părți. Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui.
Presărați pieptul de pui cu sare, piper negru măcinat după gust. Ungeți-l cu crema de brânză. Răspândiți ketchup-ul și oregano uscat pe suprafața lui.
Puneți roșia tăiată în rondele pe șnițel.
Presărați cașcavalul ras pe suprafața lui.
Transferați șnițelul pe o tavă de copt și puneți 2 furculițe sau 2 cuțite pe marginile tăvii, ca să evitați ridicarea hârtiei în timpul coacerii și lipirea ei de șnițel.
Coaceți șnițelul timp de aproximativ 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.
Porționați-l și apoi, serviți-l cu multă plăcere!
Valoarea calorică a acestui șnițel este 169.7 kcal/100 g, iar raportul Proteine/Lipide/Carbohidrați = 23.4/7.3/2.5.