Dacă te-ai săturat de variantele deja extrem de cunoscute, poți încerca una care este la fel de delicioasă. Pe lângă asta, nici nu vei petrece prea mult timp în bucătărie, de aceea noi îți propunem varianta de pizza cu ton și ceapă roșie.
Rețetă pentru pizza cu ton și ceapă roșie
Ingrediente:
Pentru blat:
- 500 g făină
- 7 g sare
- 300 ml apă călduţă
- 1 linguriţă zahăr
- 20 g drojdie proaspătă
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru topping:
- 2 conserve mari de ton în suc propriu
- 200 ml sos de roşii
- 1/2 linguriţă oregano uscat
- sare
- piper
- 250 g caşcaval sau mozzarella
- 2 cepe roşii
- sos dulce sau picant, pentru servit
Mod de preparare:
Pentru început, se cerne făina. Apoi se adaugă drojdia dizolvată în apă caldă, zahărul și un praf de sare. Ulterior, se toarnă apa, uleiul de măsline și se poate frământa aluatul.
Cea mai des întâlnită problemă a gospodinelor este cea legată de cantitatea de făină care se pune la pizza. De cele mai multe ori, oamenii pun din ochi, dar bucătării spun că este bine să fie respectate proporțiile, mai exact 60% apă și 40% făină.
Timp de două ore, se lasă la dospit, moment în care poate fi pregătit sosul obținut din roșii, oregano uscat, zahăr și puțină sare. Între timp, pot fi pregătite cepele, care trebuie tăiate în rondele subțiri.
Între timp, cuptorul poate fi încălzit la 250 de grade, iar aluatul trebuie împărțit în două. Cu ajutorul unui sucitor, se întind foile, care ar trebui să aibă cam un jumătate de centimetru grosime.
Ulterior, foile se pun în tavă, iar acum blatul poate fi uns cu sosul de roșii și oregano, se pune și cașcavalul ras, ceapa roșie tăiată și tonul. Pizza poate fi pusă la cuptor, pentru 12 – 14 minute.
Dacă nu te pricepi atât de bine la gătit și nu știi când este copt blatul, poți face testul scobitorii. Se taie feliile de pizza și poate fi servită cu sosul favorit.