Dacă ai rămas în pană de idei în materie de rețete, iată o idee care te poate scoate din această situație. Preparatul este gata în câteva minute, așa că nu vei petrece ore întregi în bucătărie. Pe lângă faptul că peștele este extrem de sănătos, este indicat și celor care vor să nu ia niciun kilogram în plus.
Rețetă pentru pizza cu somon afumat și rucola
Ingrediente:
Pentru blat:
- 300 g făină
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură de zahăr
- 5 g drojdie uscată
- ½ linguriţă sare
- 150-170 ml apă
Pentru topping:
- 200 g cremă de brânză
- 150 g somon afumat
- 4-5 roşii cherry
- frunze de rucola
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă făina cu sarea și zahărul. Drojdia trebuie dizolvată în apă caldă, iar mai apoi se adaugă și puțin ulei. Amestecul obținut din ultimele ingrediente se pune peste făină.
Ulterior, se frământă și se obține aluatul, care trebuie pus într-un alt bol în care ai turnat câteva picături de ulei înainte. Aluatul trebuie lăsat cel puțin o oră să dospească, iar între timp, pot fi pregătite și celelalte ingrediente.
Pentru a obține un blat de pizza crocant, important este să măsori cantitatea pe care o adaugi. Cu siguranță, gospodinele se ghidează în special după ochi, doar că bucătării recomandă ca făina să fie cântărită. Astfel, scapi de situația în care blatul este tare.
La fel de important este și proporțiile de făină și apă. În general, bucătării recomandă ca în rețetă să fie integrată 60% apă și 40% făină.
După ce aluatul a crescut, întinzi o foaie și se pot pune ingredientele. Blatul se unge cu puțină cremă de brânză, iar după se pun roșiile cherry, feliile de somon afumat. Pizza este gata să fie pusă la cuptor, pentru 12-14 minute.
Dacă nu te pricepi atât de bine în bucătărie, poți să faci testul scobitorii. Se taie feliile de pizza, se pune rucola și este gata de a fi servită.