Reclamă

Peste doar câteva zile se dă startul verii, sau unul dintre cele mai așteptate momente de peste an de către iubitorii de înghețată. Deliciosul desert se regăsește peste tot în magazine, însă de un gust nemaipomenit al acestuia te poți bucura preparându-l la tine acasă.

Din ingrediente de calitate, răcoritoare și apetisantă, înghețata poate fi oferită copiilor cu mare succes.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 150 ml lapte de cocos
  • 150 ml lapte condensat
  • 150 frișcă lichidă
  • vanilie de bourbon
  • fructe pentru decor

În doar câteva minute poți avea cel mai decadent desert al verii. Pentru a-l prepara trebuie să amesteci laptele condensat cu cei 150 ml de lapte de cocos până obții o masă omogenă.

Ulterior poți adăuga frișca lichidă alături de câteva picături de esență de vanilie de Bourbon. Încorporezi totul și decorezi cu fructe după preferință. Pentru congelare, amestecul va avea nevoie de aproximativ o oră și jumătate și totul poate fi servit.

Spoon of pouring condensed milk over bowl on table. Dairy products

 

Dacă adori gofrele, clătitele sau chiar papanașii, poți opta pentru a degusta înghețata alături de acestea, însă totul vine la pachet cu un surplus caloric.

Pentru un plus de gust răcoritor și aspect, poți face o fuziune de fructe exotice precum mango, papaya, ananas, pe care să le încorporezi în compoziția ințială. În orice variantă ai prepara-o, cu siguranță înghețata se va număra printre preferatele copiilor.

Dacă ești la dietă, poți înlocui laptele condensat și frișca lichidă cu două banane pasate, alături de coacăze, căpșuni, sau orice alt fruct îți dorești. Laptele de cocos (cel cu compoziția densă), va face ca desertul să se lege perfect, numai bun se savurat după doua ore la congelator.

Multe dintre înghețatele din comerț conțin aditivi nerecomandați adulților și cu atât mai puțin copiilor. Chiar dacă te bucuri odată la ceva timp de acest desert achiziționându-l din comerț, dacă vrei să îl consumi zilnic vara aceasta, alege să îl prepari acasă.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro