Suntem în perioada Postului Paștelui, unde multe persoane nu consumă alimente provenite de la animale. Dacă și tu ții post și nu știi ce să mai gătești, următoarea rețetă este perfectă pentru tine. Chifteluțele din cartofi au o savoare specială și, cu siguranță, gustul te va da pe spate. Nu este nimic complicat și ai nevoie doar de câteva ingrediente și puțină răbdare.
Ingrediente
- patru cartofi de mărime medie
- o legătură de leurdă
- 40 de grame de făină
- o legătură de ceapă sau trei căței de usturoi
- o linguriță de boia dulce
- ulei pentru prăjit
- câteva picături de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
Prima dată ne ocupăm de cartofi. Aceștia se vor da prin răzătoare și apoi se lasă la înmuiat. Cât lăsăm cartofii, leurda se toacă mărunt împreună cu ceapa și se vor pregăti celelalte ingrediente. Dacă veți folosi ceapa, aceasta se călește în puțin ulei, dacă nu, se va zdrobi usturoiul pentru a se pune în compoziție.
Se amestecă toate ingredientele alături de făină și condimente. Trebuie amestecat până la omogenizare, când se creează o pastă. Încep să se formeze chiftelele care pot fi atât biluțe, cât și turtite.
Acestea se vor da prin făină și se vor așeza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ele vor sta la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade. În acest timp, chiftelele se vor verifica și se vor întoarce de pe o parte pe alta pentru a avea o crustă uniformă.
Dacă doriți să le prăjiți, tot ce aveți de făcut este să încingeți uleiul într-o tigaie, apoi se adaugă, pe rând, chiftelele. Ele se vor prăji până se rumenesc, apoi se întorc pe partea cealaltă pentru uniformizare. Nu se vor ține prea mult de foc fiindcă se vor arde, în câteva minute, totul este gata.