Reclamă

Tartele sunt desertul preferat pentru multe persoane. Ele sunt delicioase și sunt perfecte pentru vară, având un gust răcoritor. Rețeta de mai jos este perfectă pentru orice gospodină și nu necesită mult timp pentru gătire și preparare.

1. Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 g făină albă
  • 100 g unt (82% grăsime)
  • 1 ou
  • 1-2 linguri apă foarte rece
  • 1 praf de sare

Pentru cremă

  • 3 gălbenușuri
  • 180 g zahăr
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 500 ml lapte integral
  • 50 g făină
  • 30 g unt
  • zahăr pudră, pentru decor

Pentru decor

  • căpșuni proaspete sau orice alte fructe, în funcție de preferințe
  • 1 plic tort gelee transparent

2. Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului. Se pune făină, untul rece tăiat în cubulețe și sarea într-un mixer și se lasă până ce devine o textură nisipoasă. Se răstoarnă compoziția într-un castron, se adaugă oul bătut anterior și apa. Se frământă puțin aluatul până nu se mai lipsește pe mâini. Formezi o bilă pe care o acoperi cu o folie din plastic și se lasă la frigider 30 de minute.

Când a trecut timpul, pe blatul de lucru pui făină și întinzi aluatul până ajunge la o grosime de 5-6 mm. Cu ajutorul unui pahar decupezi cercuri le care le vei pune în formele pentru mini tarte, unse cu puțin ulei. Înțepi din loc în loc cu furculița și așezi o bucată de hârtie de copt peste fiecare formă, apoi pui un strat subțire de făină.

Acest pas are rolul de a împiedica aluatul să crească în momentul coacerii. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10-12 minute, până ce culoarea lor va fi aurie. Le scoți și le lași la răcit.

Sursa foto: caietul cu retete

3. Se formează cremă pentru mini tarte

Pentru prepararea cremei, ai nevoie să mixezi gălbenușurile cu zahărul, apoi și făina. Se toarnă laptele rece și vanilia și continui să amesteci cu ajutorul unui tel. Pui vasul la fiert și amesteci pentru a nu se forma cocoloașe. Când crema a început să se îngroașe, se dă focul la mic și o mai ții 5 minute, amestecând încontinuu.

La final, se încorporează și untul. Când totul este gata, pui o folie de plastic direct pe cremă pentru a împiedica formarea unui cruste deasupra. Se lasă la răcit 30 de minute, apoi umpli coșulețele cu cremă. Deasupra se așează și fructele dorite și se lasă la frigider minim o oră.

Tort gelee-ul se formează conform instrucțiunilor de pe ambalaj și cu ajutorul unei pensule, ungi fructele. Dacă acestea vor fi reci, gelee-ul se va întări foarte repede. Decorezi mini tartele cu ce mai vrei tu, lăsându-ți imaginația să zboare.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro