Cu toată lumea iubește clătitele, dar chiar și așa, nu mulți sunt dornici să le gătească. Fie că e vorba de faptul că se poate lipi aluatul de tigaie, fie că necesită prea mult timp în bucătărie, motive sunt destule. De aceea, îți prezentăm o rețetă simplă pentru clătite cu urdă și mărar. Acest preparat nu necesită prea multă pricepere în bucătărie, așa că nu ezita să o încerci.
Rețetă pentru clătite cu urdă și mărar
Ingrediente:
- 120 ml. apă
- 120 ml. lapte
- 120 gr. făină
- 2 ouă
- 2 lingurițe zahăr
- 1 praf de sare
- ½ linguriță extract de vanilie
- unt
- zahăr pudră pentru ornat
Pentru umplutură:
- 175 gr. urdă
- 1 gălbenuș
- 1 lingură zahăr
- ½ linguriță extract de vanilie
- mărar verde tocat
- 1 lingură smântână doar în cazul în care urda este prea uscată
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește aluatul format din apă, lapte, făină, puțină vanilie, zahăr și ouă. Se adaugă aceste ingrediente într-un robot de bucătărie, iar după ce aluatul este pufos și fără cocoloașe, se lasă la crescut o oră, la frigider. Pentru cei care au mai mult timp la dispoziție, aluatul poate fi lăsat chiar și o noapte întreagă la rece.
Următorul pas este de a pregăti umplutura. Într-un bol, se adaugă urda, un gălbenuș, puțin zahăr și vanilie, iar smântâna este opțională pentru cei care nu preferă ca brânza să fie prea uscată. După ce au fost amestecate aceste ingrediente, se poate adăuga mărarul tocat mărunt, iar compoziția poate fi lăsată la frigider.
După ce aluatul a crescut, se încinge tigaie și se pune un polonic din compoziția care a fost scoasă de la rece. Atunci când clătita este rumenă pe o parte, iar pe cealaltă doar puțin prăjită, se adaugă umplutura de urda cu mărar. Se pune umplutura pe jumătate din clătită, se împachetează și se mai lasă câteva secunde, iar ulterior se întoarce cu ajutorul unei spatule.
Poftă bună!