Dacă și ție îți place nuca, ar trebui să încerci această prăjitură. Rețeta nu este deloc complicată, dar este extrem de rapidă și de gustoasă.
Prăjitura cu nucă este un preparat destul de vechi care se făcea în perioada Crăciunului. Mirosul este unul încântător, dar și savoarea de excepție. Ingredientele sunt la îndemâna oricui și nu este nevoie de un bucătar desăvârșit pentru prepararea sa. Dacă o vrei mai aromată, poți adaugă și coaja rasă de la o portocală sau cuișoare.
Ingrediente
- 3 ouă mari
- 60 ml ulei
- 180 g făina
- 180 g zahar
- 120 ml lapte
- un plic praf de copt
- 180 g nuca măcinată (50 g măcinată mai mare)
- 20 g miere de albine
- 1 vârf cuțit sare
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 vârf cuțit pudră de nucșoara
Mod de preparare
Albușurile se separă de gălbenușuri și se pun în boluri separate. Cu ajutorul unui mixer se bat albușurile spumă împreună cu un praf de sare până devine spumă. Se adaugă zahărul treptat și se continuă mixarea timp de 5-6 minute în același sens.
După se s-a făcut spumă, sa adaugă gălbenușurile, uleiul și laptele și se amestecă încontinuu. Făina se pune separat între bol și se încorporează praful de copt, scorțișoara și nucșoara. Se pune și făina în compoziție.
După ce am amestecat bine, se încorporează nuca și mierea de albine, pentru un gust savuros și se amestecă timp de câteva minute. Între timp, cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Se ia o tavă de 24 cm, se tapetează cu hârtie de copt și se pune compoziția. Prăjitura se bagă la cuptor pentru 35-45 de minute, iar la final se face testul cu scobitoarea. Dacă aceasta iese curată, preparatul este gata.
Se lasă la răcit pentru 15-20 de minute și apoi se poate pudra cu zahăr vanilat, dar este un pas opțional. Se taie în felii sau cubulețe și se servește alături de cei dragi.