Este weekend, așa că este timpul pentru ceva dulce. Cu siguranță, nu îți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie, de aceea îți propunem o rețetă pe cât de delicioasă, pe atât se pregătește de rapid.
Rețetă pentru tort de iaurt cu struguri
Ingrediente:
Jeleul de struguri:
- 250 gr struguri (doar boabe)
- 300 ml zeamă compot de piersici
- 2 linguri zahăr
- 1 plic gelatină granule (10 g)
Crema de iaurt:
- 400 g iaurt natur
- 100 ml frișcă
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic gelatină granule (10 g )
- 250 g struguri
- pișcoturi
- Sirop:
100 ml apă - 100 g zahar
- 1 linguriță de esență de cafea
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește jeleul din struguri. Se pune gelatina în patru linguri de apă, iar după ce s-a dizolvat, se poate adaugă zahărului. După ce amestecul este gata, se încălzește gelatina și se adaugă zeama de compot de piersici. Important este faptul că gelatina nu trebuie să fiarbă, ci doar cât se se omogenizeze mai bine.
Următorul pas este prepararea cremei, formată din frișcă, iaurt și zahăr pudră. Se bate frișca, iar ulterior poate fi adăugat zahărul pudră și iaurtul. De ultimul ingredient este nevoie și pentru jeleu, astfel că se adaugă iaurtul peste amestecul în care s-a dizolvat gelatina. La fel se procedează și cu frișca, iar ulterior cu boabele de struguri.
Siropul este format din apă, zahăr și esență de cafea, ingrediente care trebuie amestecate și lăsate pe foc câteva minute.
Ulterior, se poate trece la asamblarea tortului. După ce pișcoturile au fost însiropate, se pot pune în tavă. Următorul pas este să se adauge crema de iaurt, iar apoi un alt strat de pișcoturi.
Se continuă așa până se termină de asamblat tortul, iar apoi poate fi ornat cu struguri și zmeură sau orice alte fructe vă plac. Tortul trebuie lăsat la rece cel puțin 2 ore și abia apoi se poate pune pe un platou.