Duminica Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin, iar oamenii respectă cu sfințenie tradițiile din această zi. Un obicei pe care toți bunii creștini îl respectă se referă la faptul că de Florii, oamenii trebuie să consume neapărat pește, care simbolizează puterea acestora de a depăși greutățile vieții. Dacă ești în pană de idei și nu știi cum să gătești peștele, ei bine, noi îți venim în ajutor cu această rețetă.
Rețetă păstrăv la grătar
Ingrediente:
2 păstrăvi de câte 300 de grame/bucata
½ lămâie
2 căței de usturoi
2 frunze proaspete de dafin
½ legătură pătrunjel
sare, piper, fulgi de chili
1 lingură de ulei
Mod de preparare:
Pentru început, păstrăvul trebuie șters cu șervețele absorbante pe toate părțile pentru a nu se lipi pe tigaie. Bucătarii sunt că un păstrăv de 300 de grame nu trebuie neapărat crestat întrucât se va pătrunde. Sfatul acestora pentru toate gospodinele este de a cresta peștele doar atunci când are 2 cm de grosime. După acești pași, păstrăvul trebuie dat cu sare și lăsat pentru 15 minute învelit cu o folie de aluminiu, timp în care se poate pregăti grătarul.
După ce trec cele 15 minute, se poate observa că pielea peștelui care a fost tamponată cu șervețele, este din nou umedă. Acest lucru se datorează sării, iar păstrăvul trebuie iar șters cu șervețele înainte de fi pus pe grătar. După acești pași, păstrăvul poate fi asezonat cu sare și piper și în interior, iar unii preferă și lămâie ori ierburi aromatice.
Peștele trebuie uns cu ulei, la fel și grătarul pentru a nu se lipi. Grătarul trebuie să fie bine încins. Peștele trebuie lăsat în jur de 6-10 minute pe o parte, iar după întors. Bucătarii sunt de părere că întoarcerea peștelui de pe o parte pe alta necesită mare atenție întrucât există riscul să se rupă, așa că este mai bine să folosiți o spatulă de metal.