Papanașii sunt apreciați de toată lumea. În momentul în care îi pregătești, îți aduc aminte de copilărie, iar combinația de dulceață și smântână este o plăcere. Laura Cosoi folosește frecvent următoarea rețetă pentru a-i răsfăța pe micuții ei.
Rețeta de papanași este una simplă și conține mai multe tipuri de mirodenii care vor da un gust excelent acestora. Laura Cosoi este o pasionată de gătit datorită copiilor ei. Aceasta își dorește să îi răsfețe cu cele mai gustoase preparate, iar cei mici sunt cei mai fericiți. Acești papanași sunt cu sana, pesmet și nucă, dar se pot orna și cu clasica dulceață și smântână dulce, pentru o altfel de savoare. Altfel, îi poți mânca simpli, așa cum recomandă și vedeta.
Ingrediente
- 150 g griș,
- 1 gălbenuș de ou,
- o lingură de sana sau kefir,
- 1/2 linguriță scorțișoară,
- 1/2 linguriță cardamon,
- 2 linguri esență vanilie,
- 3-4 linguri de miere (se poate înlocui cu zahărul),
- 1 lingură unt,
- 1/2 cană pesmet,
- 3 linguri nucă măcinată,
- un pliculeț zahăr vanilat
- brânză (opțional)
Mod de preparare
- Se ia o oală în care se pune sana și se lasă la foc mic. Se amestecă constant, iar când începe să se separe sana, se adaugă și grișul. Urmează cardamonul, scorțișoara, vanilia, gălbenușul bătut și mierea.
- Toată compoziția se amestecă la foc mic până devine omogenă și se îngroașă, precum o mămăligă mai tare. Se ia de pe foc și se lasă puțin la răcit.
- Se ia o tigaie și se adaugă untul, pesmetul, nuca, zahărul vanilat și se amestecă până ce compoziția va avea o culoare rumenă.
- Din oala în care se află compoziția se va lua cu o lingură încât să se formeze bile și se bagă în pesmet.
- Deasupra se ornează cu smântână dulce și dulceață sau gem de care preferați.
- Dacă îți place brânza, o poți adăuga în compoziție, dar vei avea nevoie de mai mult griș pentru a se îngroșa.