Limonada este o băutură extrem de apreciată mai ales în timpul verii. Aceasta se poate prepara în mai multe combinații și fiecare este liber să-și folosească imaginația și să combine ingredientele. Mai jos veți găsi rețeta pentru limonadă cu căpșuni care este delicioasă și perfectă de consumat sezonul acesta.
Limonadă de căpșuni și mentă
- 3/4 cană zahăr granulat;
- 3-4 căni cu apă;
- 1 cană cu frunze de mentă proaspătă;
- 1 cană cu suc proaspăt de lămâie;
- 1 1/2 cană cu căpșuni proaspete;
- felii de lămâie pentru ornat;
- frunze de mentă pentru ornat;
- căpșuni proaspete pentru ornat
Se pune menta, zahărul și o cană de apă într-o cratiță de mărime medie. Se fierbe amestecând din când în când până ce zahărul se dizolvă. Se ia de pe foc și se lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi se toarnă siropul răcit într-o sticlă printr-o strecurătoare. Frunzele de munte se pun deasupra.
Căpșunile se amestecă cu sucul de lămâie, doar un sfert dintr-o cană și se pun în blender. Rezultatul se va pune într-un recipient cu ajutorul unei strecurători. Se mai pune și restul de suc de lămâie și 2-3 căni de apă. Se adaugă siropul deasupra și se lasă la răcit înainte de a o consuma. Pentru ornat puteți folosi frunze de mentă sau căpșuni proaspete.
Limonadă de căpșuni mentă și ghimbir
- 500 de g de căpșune;
- 1/2 zeamă de la o lămâie;
- 3 linguri pline cu miere de albine;
- 3 frunze de mentă proaspătă;
- 1/2 linguriță de ghimbir proaspăt ras;
- 1,5 litri de apă plată/minerală
Căpșunile se spală, se curăță și se pun într-un vas mai încăpător. Se adaugă ghimbirul ras, mierea, zeama de lămâie și menta. Toate ingredientele se mixează cu ajutorul unui blender, apoi se strecoară pentru ca sucul să fie cât mai curat, fără să aibă semințe în el. Într-o carafă se pune apă plată, apoi se toarnă siropul obținut și se amestecă. Băutura se lasă la frigider minim jumătate de oră.