Această rețeta de friptură vegană va fi chiar și pe placul celor mai mofturoși! Textura, gustul, aspectul, toate se completează perfect în această rețeta sănătoasă, fără carne.
Pentru a face o friptură vegană cu adevărat bună, trebuie să iei în considerare trei lucruri importante: FORMĂ, TEXTURĂ și GUST.
Chiar dacă poate părea un oximoron pentru mulți, prăjirea poate fi, de asemenea, o prerogativă pentru cei care au optat pentru o dietă fără cruzime, cum ar fi legumele; evident, aceasta este o friptură fără carne din care propunem o versiune pentru a încerca în bucătărie: iată rețeta pentru friptura vegană .
Pentru această rețetă vegană ai nevoie de făină de gluten, numită și seitan instant, este gluten de grâu pudră obținut din făina de grâu moale clătită sub apă pentru a îndepărta amidonul și concentrarea glutenului. În această rețetă se folosește pentru întărirea făinii de năut, cu un conținut scăzut de gluten.
Friptură vegană, ingrediente necesare
Pentru aluatul seitan.
- 150 gr de făină de gluten (sau preparare instantanee pentru seitan și urmați rețeta aici)
- 100 de grame de făină de năut
- 2 linguri de tamari
- 200 ml de apă clocotită (cel puțin 90 °)
Pentru umplutură:
- 100 gr de tofu
- 5 roșii cherry uscate
- salvie, cimbru, rozmarin
- 1 linguriță de capere
- 1 lingura de pasta de masline
- 1 cățel de usturoi
- 1 nucă vegetală
Pentru sos:
- 6 cm de alge kombu
- 2-3 linguri de sos de soia
Friptura vegană, mod de preparare
Începeți să pregătiți aluatul seitan amestecând năutul și făina de gluten într-un bol și adăugați sosul de tamari și un vârf de sare. Se toarnă încet apa clocotită până când aluatul nu este moale și lipicios.
Faceți-o într-o bilă și rulați-o într-un strat de 1-2 cm. Apoi, pregătiți umplutura amestecând tofu cu roșiile uscate, câteva frunze de salvie, rozmarin și cimbru, caperii și pasta de măsline, cuișorul de usturoi într-un blender; condimentează cu piper și amestecă totul.
Întindeți crema obținută astfel pe aluat și rotiți-o legând-o ca un „salam” într-o cârpă strânsă. Rețeta de friptură vegană, adică fără carne, dar pe baza de tofu și diverse arome.
Procedați prin scufundarea „salamului” în apă clocotită împreună cu cubul de legume, alge kombu și sos de soia și lăsați-l să gătească aproximativ 40-50 de minute. Puteți sări apoi la cuptor cu o parte de cartofi sau să o rotiți într-o tigaie.