Ciorba de miel este un preparat la mare căutare în perioada Paștelui, doar că multe gospodine se gândesc că este prea mare bătaie de cap pentru a se găti ciorba de miel. Cu siguranță, membrii familiei vor încânta și vei reuși să îți surprinzi musafirii la masa de Paște.
Rețetă ciorbă de miel
Ingrediente:
- 500 gr carne miel
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 țelină
- 1 ardei capia
- ceapă verde
- 50 gr orez
- 300 gr smântână
- 2-3 linguri oțet
- sare
- 1 legătură tarhon
Mod de preparare:
Ceapa este ingredientul comun atunci când vine vorba de orice rețetă pentru ciorba de miel. În unele zone ale țării, sunt folosite și usturoiul, sosul de roșii, morcovii, uleiul de măsline sau țelina. Rețeta pentru ciorba de miel cu smântână și tarhon este des întâlnită în zona Ardealului, dar în perioada Paștelui este la mare căutare și în celelalte regiuni.
Diferențe există și în ceea ce privește ingredientul cu care se drege ciorba. În partea de sud a țării, ciorba nu se drege cu smântână, ci cu borș sau chiar zeama de varză și se adaugă leuștean.
Se spală carnea de miel și se pune în oală, după care se dă în două clocote. Fiind un animal tânăr, nu va dura prea mult fierberea cărnii. Ulterior, se pot tăia legumele cubulețe și se poate adăuga și puțină ceapă verde pentru gust. În momentul în care se adaugă legumele, se pune orezul și sarea. După ce legumele și carnea s-au fiert, se poate drege ciorba.
Se amestecă smântână cu gălbenușurile și se ia din ciorbă pentru a se drege ciorba și niciodată invers. Atunci când smântâna este la temperatura ciorbei, nu există riscul să se taie. Se drege ciorba până când amestecul se diluează și se poate adăuga oțetul. Mai trebuie lăsat pe foc puțin, după care se poate adăuga sare de lămâie sau oțet după gust.