Reclamă
Dacă sunteți iubitori de dulce preparat în casă, trebuie să luați notițe la această rețetă. Tarta este cu totul diferită față de ce ați mai mâncat până acum, pentru că este diversificată.
Ingrediente
Aluat
- 125 gr făină albă
- 115 gr unt rece
- 5 linguri apă rece
Umplutura
- 200 gr brânză cremoasă de capră (nematurată)
- 90 gr miere (aproximativ 5 linguri)
- 6 linguri smântână pentru frișcă
- 1 vârf cuțit scorțișoară
- 8-10 smochine proaspete
- 1 lingură miere pentru finisat
- 1/2 linguriță apa de flori de portocal
Mod de preparare
- Untul și apa se dau la frigider cu cca 15 minute înainte de a începe prepararea aluatului pentru a va asigura că sunt foarte reci. La fiecare pas al rețetei lucrați cât de repede puteți ca să nu se înmoaie untul și cu mâinile răcite.
- În ultimele 20 minute, cât stă aluatul la frigider, pregătiți umplutura: frecați bine brânza de capra cu miere, scorțișoara și smântâna pentru frișcă. Trebuie să obțineți o crema groasă dar ușor tartinabilă. Dacă e foarte densă și pare lipicioasa, mai adăugați câte 1 lingura de smântână pe rând până devine cremoasă.
- Tăiați smochinele în 6-8 bucăți.
- Întindeți aluatul foaie subțire, ce forma doriți (rotundă sau dreptunghiulară). Dați foaia la frigider 15-20 minute.
- Întindeți crema de brânza, lăsând o margine libera de 4-5 cm.
- Așezați felii de smochine pe toată suprafața cremei, unele lângă altele.
- Ridicați marginea aluatului peste smochine și presați un pic.
- Cu o pensulă ungeți ușor smochinele cu miere.
- Coaceți tarta la 220C timp de 35-40 minute.
- Scoateți tarta din cuptor. Amestecați mierea pentru finisare cu apă de portocal și apoi picurați aceasta miere peste tarta, va deveni mai lucioasa. Lăsați sa se răcorească, se va felia mai bine. Poftă bună vouă și celor dragi!
Reclamă