Reclamă

Fasolea bătută este un preparat tradițional pe care gospodinele îl fac în mod frecvent. Rețeta este una simplă și ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru ca totul să fie perfect. Aceasta poate fi servită la aperitiv și cei dragi îți vor mulțumi.

Ingrediente

  • 500 de grame fasole cu bob mare
  • 4 cepe
  •  2 morcovi
  • un păstârnac
  • 4-5 căței de usturoi
  • Ulei de floarea soarelui
  • o lingură pastă de tomate

Mod de preparare

Fasolea se pune într-un castron la hidratat și se lasă peste noapte. A doua zi, se scurge apa în care au stat boabele de fasole și se pun la fiert. Aceasta se fierbe timp de 15 minute. La final, verificăm dacă s-a fiert suficient deoarece fiecare bob va trebui decojit.

Se ia oala de pe foc, iar boabele se acoperă cu apă cât să se mai răcească. Boabele se decojesc cât încă sunt calde, fiindcă procesul va fi mult mai ușor. Dacă folosiți fasole prefiartă, aceasta este decojită și veți sări peste etapele anterioare.

Ideideretete.ro

Se toacă două cepe, doi morcovi și păstârnacul. Într-o tigaie se pune la călit ceapa alături de câteva linguri de ulei. Peste câteva minute, se adaugă morcovul, păstârnacul, sarea și se amestecă tot timpul.

Când s-au călit legumele, se adaugă fasolea decojită și puțin ulei de floarea soarelui. Se amestecă de câteva ori, se pune piperul și apă fierbinte cât să acopere tot. Se pune în capac deasupra și se lasă sa fiert maxim o oră. Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi. Dacă apa începe să scadă prea mult, se mai adaugă fără nicio grijă.

Când este gata, se pune fasolea într-un bol și se adaugă usturoiul zdrobit. Totul se va da prin blender până se obține consistența dorită.

Pentru decor se va folosi ulei de floarea soarelui și puteți opta pentru ceapa caramelizată, care dă o savoare aparte preparatului. Se adaugă și o lingură de paste de tomate și totul este gata.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro