Macarons sunt mereu o alegere inspirată atunci când vrei să prepari ceva dulce, fără prea mult efort. Deși pe mahoritatea îi duce cu gândul la Paris, ei bine, desertul se poate face și acasă, iar rezultatul este unul delicios. Unde mai pui că nici nu sunt deloc greu de paparat?!
Macarons este un desert tipic franțuzesc care a luat cu asalt lumea gastronomică în ultimul timp. Celebrele fursecuri colorate au dat peste cap papilele gustative ale milioane de persoane și se plasează în topul celor mai bune deserturi. Deși par complicate și destul de greu de preparat acasă, macarons sunt mai simple decât ți-ai putut imagina.
Pentru că urmează Postul Crăciunului, îți propunem o rețetă de macarons vegană sau de post. Este o alegere inspirată, mai ales dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul. Pentru asta, ai nevoie de:
Ingrediente
Pentru coji
- 110g faină de migdale
- 110g zahar pudră
- 75g aquafaba
- ¼ linguriță crema de tartar
- 66g zahar granulat
- Culori alimentare la alegere
Cremă de Lămâie Vegană
- 56g unt vegan
- 125 zahăr pudră cernut
- 2 linguri de coajă de la 2 lamai
- 1 lingură suc de lămâie
Cum se prepară macarons, pas cu pas
Când vine vorba de prepararea macarons, totul este foarte simplu, dacă se respectă câțiva pași importanți. Mai întâi, cerneți făina de migdale cu zahărul pudră și puneți amestecul deoparte. Puneți apa de năut într-un bol peste care adăugați crema de tartar. Totul se mixează timp de 1 minut și 30 de secunde. După ce amestecul a căpătat o consistență albă și groasă, adăugați zahăru granulat, treptat. Continuați să amestecați până când obțineți meringue cu vârfuri tari.
Peste mergingue, adăugați ingredientele uscate cernute și încorporați-le ușor cu ajutorul unei spatule. Întreg procesul va dura între 10 și 15 minute. Totul se amestecă până când ingredientele uscate se omogenizează perfect cu restul compoziție. Peste acest amestec se adaugă colorantul alimentar ales. Totul se omogenizează cu mare atenție, folosind o spatulă.
Întregul amestec de macarons se transferă într-un posh, iar în tava tapetată cu hârtie de copt se toarnă formele dorite. Înainte de a le băga la cuptor pentru 20-40 de minute, cuptorul trebuie preîncălzit la 140 de grade. Pe tot procesul de coacere, macarons se pot testa cu o scobitoare.
Foarte important! Tava se întoarce la fiecare 5 minute, astfel încât toate macarons să se coacă uniform