Reclamă

Cea mai incredibilă prăjitură de catifea roșie cu glazură de brânză! Pufoasă, moale, untosă și umedă, cu cea mai perfectă textură!

Prajitura Red Velvet este foarte usor de facut. Făcut în întregime de la zero, cu câteva sfaturi și trucuri, acesta este un tort care ocupă centrul atenției! Mai moale decât majoritatea prăjiturii, cu o textură de catifea delicioasă la fiecare mușcătură.

Orice prăjitură care s-a stratificat și uns cu o cremă de brânză (îmi vine în minte tortul de morcovi) poate sta lângă mine cu o lingură mare.

1.Red Velvet

Cum poți face un tort Red Velvet acasă. Surprinde-ți familia sau musafirii cu cea mai delicioasă rețetă
Pixabay

Este ciocolata? Este vanilie? CE ESTE! În esență, este un tort de ciocolată făcut cu puțină pudră de cacao. Cacao reacționează cu oțetul acid și, la rândul său, menține tortul umed, ușor și pufos. Gustul de ciocolată este destul de blând, dar aromele sunt delicat bogate.

Făină de prăjitură — Am încercat această versiune atât cu făină universală/obișnuită, cât și cu făină de prăjitură. Iar versiunea cu făină de prăjitură a rezultat într-o prăjitură mai moale și catifelată. Păcălind pe toată lumea să creadă că a fost cumpărat de la un brutar scump! Cu siguranță poți folosi toate scopurile dacă asta este tot ce ai. Vei primi în continuare un tort incredibil.

Ulei – Acest adaos garantează un strat umed. Amestecă-l împreună cu pudra ta de cacao și colorantul roșu. Astfel încât cele trei să se incorporeze foarte bine în aluatul de tort. Acest lucru asigură că pudra de cacao este în mare parte dizolvată înainte de a fi amestecată.

Unt SAU lapte cu oțet – Am încercat o versiune folosind unt plus oțet și o versiune făcându-ne propriul unt. Acrind laptele integral cu 1-2 lingurițe de oțet înainte de a începe. Ambele au funcționat INCREDIBIL de bine!

2.Tăvi de copt

Aluatul este apoi împărțit în două tavi separate de 8 inci pentru a crea două straturi. Am încercat-o cu tigăi de 9 inch și, în timp ce textura a fost bună, straturile au fost puțin prea subțiri după placul nostru. Tăiați cupola deasupra, astfel încât stratul superior să se așeze mai bine pe cel de jos. Când tăiați, veți simți cât de umed este cu adevărat acest tort! Încercați să salvați aceste piese pentru a decora tortul mai târziu!

INGREDIENTE

1/2 cană (120 g) unt nesărat, la temperatura camerei

1 1/2 cană (300 g) zahăr tos (sau zahăr granulat alb fin)

2 ouă mari

1/4 cană ulei de gătit

1 lingură (10 g) pudră de cacao neîndulcită plus 1 lingură suplimentară pentru pudrat

2 1/2 linguri (45 ml) colorant alimentar roșu (lichid, nu gel)

2 lingurițe (10 ml) extract pur de vanilie

1 lingura (20 ml) otet alb

2 1/2 căni (350 g) făină simplă pentru tort, cernută (sau făină universală/obișnuită)

1 lingurita bicarbonat de sodiu (bi-carbohidrat)

1 lingurita sare

1 cană (250 ml) zară*

Glazura cu crema de branza:

14 uncii (400 g) cremă de brânză (nu se tartina), la temperatura camerei

1/2 cană (120 g) unt nesărat, la temperatura camerei

2 lingurite extract pur de vanilie

4 căni de zahăr de cofetarie (sau pudră).

1 lingură suc de lămâie (opțional – adaugă o notă subtilă de lămâie)


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro