Acest tort cu morcovi este rapid, ușor de făcut și absolut delicios.
Abia de curând ne-am dat seama cât de mult ne place prăjitura cu morcovi. Nu a fost ceva pe care niciunul dintre noi a crescut mâncând. Datorită acestei rețete ușoare, ne-am îndrăgostit. Puteți face acest tort rapid fără o mulțime de echipamente de lux. Nu numai că este cel mai bun tort de morcovi pe care l-am făcut, dar este ușor de făcut.
Ingrediente pentru un tort de morcovi
Ingredientele de care aveți nevoie pentru această prăjitură sunt simple și pun pariu că aveți deja câteva dintre ele în bucătărie! Rețeta completă este mai jos, dar iată o scurtă prezentare generală:
Îmi place să folosesc făină universală. Dar puteți înlocui o parte din făina universală cu făina integrală sau cu făina integrală albă. Pentru o prăjitură cu morcovi fără gluten, schimbă făina cu amestecul tău preferat de făină fără gluten.
Bicarbonatul de sodiu ajută tortul să crească. Nu adaugam praf de copt, prajitura nu are nevoie.
Sarea, scorțișoara și extractul de vanilie fac tortul să aibă un gust uimitor.
Uleiul menține tortul frumos și umed – orice ulei cu aromă neutră va funcționa. (De asemenea, funcționează și uleiul de cocos topit. Dar va exista o aromă ușoară de nucă de cocos în tortul copt.)
Zahărul face tortul umed, ușor și delicios. Îmi place o combinație de zahăr alb și brun, dar poți folosi una sau alta. De când au postat rețeta, unii dintre cititorii noștri s-au întrebat dacă putem sau nu reduce zahărul cerut în rețetă. Puteți, doar rețineți că cantitatea specificată de noi va produce cea mai umedă prăjitură.
Ouale dau structura tortului
Mulți morcovi fac din aceasta cea mai bună prăjitură cu morcovi. Îmi place să-mi rad manual morcovii. Deoarece prefer textura, dar puteți folosi robotul de bucătărie sau puteți cumpăra morcovi pre-rași din magazin. Când am testat pentru prima dată tortul, am redus numărul de morcovi la două căni, deoarece trei căni pur și simplu suna puțin extrem.
După ce am copt și l-am lăsat să se răcească, am fost puțin dezamăgiți. Așadar, dacă faci tortul și începi să ghicești numărul de morcovi necesar în rețeta noastră de mai jos, nu. Ai nevoie de toate cele trei cești. La urma urmei, este o prăjitură cu morcovi.
Nucile pecan și stafidele sunt opționale! Știu că unii iubesc nucile și stafidele în prăjitura cu morcovi, în timp ce alții nu suportă să le adauge. Acestea sunt complet opționale, așa că alegeți ceea ce vă place.
Pregătirea aluatului
Metoda pentru această rețetă de tort cu morcovi nu ar putea fi mai simplă! Dacă aveți câteva boluri și puteți amesteca ingredientele împreună, atunci puteți face absolut acest tort! După cum puteți vedea din videoclipul nostru cu rețetă, tot ce trebuie să faceți este să combinați toate ingredientele. Iată cum îmi place să o fac:
Ingredientele uscate într-un bol, ingredientele umede în altul: Îmi place să-mi amestec ingredientele uscate într-un singur bol până când sunt bine amestecate. Apoi amestec toate ingredientele umede într-un alt bol.
Îndoiți ingredientele uscate și umede împreună: apoi trec la o spatulă de cauciuc sau o lingură mare și împătur cele două – ingrediente umede și uscate – până când nu văd dungi mari de făină. (Folosim aceeași metodă atunci când facem acest tort cu cafea cu scorțișoară, prăjitura noastră ușoară cu ananas cu susul în jos și această prăjitură untosă cu afine. Ambele rețete sunt atât de bune!)
Adăugați morcovi, nuci și stafide: când am aluatul gata, plic morcovii și, dacă îi folosesc, nucile și stafidele.
Coacerea tortului
Când vine vorba de coacerea prăjiturii cu morcovi, împărțiți aluatul în două forme de prăjitură unse cu unt și făinate și coaceți până când este gata. Straturile de tort se coace la cuptor timp de 35 până la 40 de minute (miroase fantastic). După coacere, lăsați straturile să se răcească apoi înghețați cu glazura preferată. Turnați aluatul de tort cu morcovi în tavi rotunde.
Glazurarea tortului
Ne place glazura noastră extra cremoasă de brânză cremoasă. Este moale și cremoasă și nu se întărește ca niște glaturi de prăjitură. (Dacă asta căutați, verificați secțiunea de note a rețetei, vă oferim o rețetă de glazură tradițională cu cremă de brânză).
Glazura este de fapt aceeași pe care am folosit-o pentru a acoperi tortul nostru de ciocolată Guinness. Este făcută din doar trei ingrediente:
Cremă de brânză.
Zahăr pudră.
Smântână.
Dacă nu vă plac glazurele sau dacă nu aveți ingredientele la îndemână, încercați tortul așa cum este, fără glazură. Sau, cerne deasupra puțin zahăr pudră.