Ți-e dor de gustul covrigilor pe care îi mâncai înainte de job? Această rețetă te va cuceri iremediabil și, cu siguranță, vei deveni dependent de gustul lor.
Ingredientele necesare
– 2 lingurițe de drojdie
– 1 lingură de zahăr
– 180 ml apă caldă
– 1 linguriță de sare
– 200 de grame de făină
– 2 linguri de ulei
Ingredientele necesare pentru copt
– 100 de grame de cașcaval
– 1 lingură de bicarbonat de sodiu
– 250 ml de apă
– 1 ou (pentru uns)
Modul de preparare
1. Omogenizează apa călduță, drojdia, zahărul și sarea. Lasă compoziția să se liniștească pentru aproximativ 10 minute sau până când veți vedea că apar bule la suprafața compoziției și aceasta crește în volum.
2. În pasul următor este necesar să adaugi făina și să frămânți aluatul până devine fin și elastic. Este recomandat să îl frământați timp de aproximativ 10 minute.
3. Formați aluatul în formă de bilă. Ungeți-l cu puțin ulei și lăsați-l să se odihnească o oră într-un loc cald pentru a crește. După ce acesta a crescut, împărțiți aluatul în 6 părți egale.
4. Luați fiecare parte de aluat pe rând și întindeți-le până formați o fâșie. Încercați să-l întindeți cât mai pe lung. Păstrează dimensiunea aproximativă pentru toate fâșiile.
5. Așază în pe mijlocul fâșiei câte un baton de cașcaval tăiat subțire. Rulează aluatul astfel încât să creezi un rulou lung.
6. Pentru a forma covrigul, adu capetele ruloului de aluat unul către celălalt, răsucește-le împreună de 2 ori și adu-le peste restul covrigului, lipindu-le de cocă.
7. Fă exact același lucru și cu restul covrigilor.
8. Dizolvă foarte bine bicarbonatul de sodiu în apă și trece fiecare covrig foarte bine prin acest amestec. Scurge covrigii, după care așază-i într-o tavă tapetată cu foaie de copt.
9. Bagă covrigii la cuptor, 230 de grade pentru 8 minute. După ce timpul s-a scurs, scoate covrigii și presară-i cu ce dorești, cașcaval, sare, mac, susan etc, iar apoi mai bagă-i la cuptorul încins pentru încă două minute.
10. Servește-i după ce se răcesc.
Poftă bună!