Sos indian rapid și delicios
Ingrediente
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 4-5 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- 5 cm ghimbir tocat mărunt
- 1 chili tocat mărunt
- o linguriţă garam masala
- un vârf de linguriţă turmeric
- 1 lingură bulion
- o cană de apă
- o linguriţă amidon înmuiat în apă
- sare
Preparare:
Se pregătesc toate ingredientele. Garăm masala, piperul şi turmericul pudră se amestecă cu apă până se formează o pastă. Se prăjeşte ceapa în puţin ulei. Se adaugă pasta de ghimbir şi usturoi sau se taie foarte mărunt. Se adaugă chili tocat, pasta de condimente, apoi bulionul diluat în apă. Se lasă să fiarbă 5 minute. Separat se amestecă amidonul cu apă şi se toarnă încet prin strecurătoare, mestecând în continuu. Se potriveşte de sare.
Pentru o masă completă se recomandă un vin alb ușor, cu o corpolență scăzută, ca pinot gris, un vin alb sec, care are o aciditate ridicată, cu arome de lămâie, lime, mere verzi şi caprifoi.
Conopidă la tigaie cu mazăre
Legume la tigaie
- 400-500 gr Conopidă
- 250-300 gr Mazăre verde
- 25-30 gr Unt
- 2 linguri Ulei de măsline
- sare&piper
-
Spălăm conopida și o desfacem bucățele. O tăiem apoi
bucăți mai mici.
-
Punem la încins o tigaie cu uleiul de măsline și bucățică de unt. Adăugăm în ea conopidă tăiată, amestecăm și călim 2-3 minute.
-
Apoi adăugați mazărea verde și căliți împreună pentru 3-5 minute la foc iute, amestecând periodic. După acest timp, punem capacul și lăsăm să se pregătească totul deja la foc mediu pentru încă 10 minute.
-
Apoi adăugăm sarea, piperul negru măcinat și opțional jumătate de linguriță de curcuma, amestecăm bine și lăsăm încă pentru 3-4 minute.
-
Apoi stingem focul și lăsăm să se pătrundă totul, cu capacul deasupra, pentru 10 minute. După care se poate de servit.