Cum găteşti ciorbă de picioare de porc:
Cureţi ceapa, morcovii şi ţelina, le speli şi le tai în sferturi, morcovii pentru aspect frumos pot fi tăiaţi felii rotunde. Picioarele de porc se spală bine, se opăresc sau se pârlesc dacă e cazul, apoi se spală din nou şi se pun la fiert, împreună cu zarzavaturile, în apă rece cu sare. Se adună spuma, lăsându-se să fiarbă câteva ore, până ce carnea începe să se desprindă de pe os. Se scot picioarele, se curăţă carnea, se taie bucăţele, iar zeama se strecoară. Ouăle se bat cu smântâna şi se toarnă încet peste zeamă. Se adaugă bucăţelele de carne, usturoiul pisat, sare, piper şi oţet după gust.
Ciorbă de ciocănele
Ciorbă cu smântână și picioare de porc
- 5-6 adidași, picioare de porc
- 2-3 l apă
- 3 lingurițe de sare
- 1 linguriță boabe de piper
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 morcov
- 1 linguriță de ulei
- 6 gălbenușuri
- 400 ml smântână acrișoară
- oțet pentru acrire
-
Spălăm foarte bine picioarele de porc și se pun la fiert 1 oră jumate.
Să ne asigurăm să nu rămână păr, pârlim, răzuim, spălă bine, bine
-
Curățăm usturoiul și îl tocăm și-l punem în oală, scoatem din când în când spuma. Dezosăm carnea de porc și o mărunțim
-
Între timp călim celelalte legume cu ulei, turnăm apă si lăsăm să fiarbă, apoi adăugăm carnea și la final dregem cu ouă și smântână
-
Dacă dorim putem strecura înainte ciorba de a pune carnea și a drege.
-
Putem să punem la final oțet sau lăsăm la alegerea fiecăruia