Reclamă

Pare o poveste dar fasolea este nemuritoare, în 1980, un arheolog a descoperit în New Mexico, un vestigiu vechi de 1500 de ani, în care a găsit o casetă de lemn plină cu boabe de fasole. Le-a plantat …. și… au crescut…

Fasolea a fost mult timp nedreptăţită prin denumirea de “mâncarea săracului”. Unul dintre cele mai hrănitoare alimente, fasolea este săracă în grăsimi, lipsită de grăsimi saturate sau colesterol, dar asigură organismului substanţe nutritve esenţiale precum fibre, proteine, calciu, fier, acid folic şi potasiu.

Ciorbă de fasole verde cu pui și smântână

Un fel de mâncare lejer bun pentru prânz

  • 400  g carne de pui
  • 1 kg fasole verde
  • 3-4  cartofi potriviţi
  • 1  ceapă mare
  • litru  suc de roşii
  • 50 ml untdelemn sau unt
  • pătrunjel
  • cimbru
  • 2-3 căţei  de usturoi
  • sare și piper
  • 1 ou
  • 200 g smântână
  • 0,5 litri borș sau alt agent de acrit
  1. Se taie şi se spală carnea. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc. 

  2. Punem 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spălate, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi.

  3. Dacă nu ai în casă suc de roşii, îl poți prepară dintr-un kilogram de roşii. Se curăţă roşiile de pieliţe şi se dau prin răzătoare.

  4. După ce s-a fiert fasolea pe jumătate şi nivelul apei a scăzut, cartofii tăiaţi cubuleţe, sarea şi piperul şi o mică ramură de cimbru şi se mai fierb aproximativ 30 de minute.

  5. Se adaugă și borșul. Se lasă să fiarbă sucul și borșul.

  6. La final adăugăm smântâna cu un ou dacă vrem, trebuie să punem vreo 2-3 polinice din ciorbă în compoziția de smântână și ou pentru a le aduce la aceeași temperatură… altfel riscăm să se strângă totul într-un loc.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro