Ciolan afumat cu cartofi natur
Cartofi cu ciolan afumat la cuptor
- 1 ciolan afumat dezosat
- 1 kg cartofi roșii
- 200 smântână
- 1 lingură muștar
- 1 lingură de hrean în oțet sauhrean proaspăt
- pătrunjel verde
- foi de dafin, fulgi de paprika
- sare&piper
-
Ciolanul afumat îl punem la fiert într-un vas, cu câteva boabe de piper și 2-3 foi de dafin. Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe cât o îmbucătură, și îi punem la fiert cu un praf de sare.
-
Este bine să fie cartofi roșii pentru că sunt mai puțin făinoși și ca atare, mai puțin sfărâmicioși.
-
Într-un bol punem o lingură de muștar mai de calitate – mie îmi place cel care conține bobițe de muștar întregi -, o linguriță de hrean în oțet și smântâna. Amestecăm să se omogenizeze. Dacă nu aveți hrean în oțet, se poate folosi hrean proaspăt ras și adăugați suplimentar, la sos, o linguriță de oțet.
-
Tăiem felii ciolanul fiert sau, dacă preferăm franjuri. Cartofii fierți calzi îi punem pe un platou sau pe o farfurie largă și peste ei presărăm pătrunjel verde tocat. Peste cartofi punem uniform, cu o lingură, sos de hrean cu smântână.
-
Așezăm bucățile de ciolan afumat peste cartofi și pe deasupra presărăm fulgi de paprika, iute sau nu, după cum dorește fiecare.
-
Cartofii pot fi așezați pe frunze de salată verde iar pe deasupra poate fi presărată ceapă verde tocată. Ideea este că, combinația de ciolan afumat cu cartofi natur, este foarte bună și poate fi valorificată în diverse rețete.