Reclamă

Dar primul lucru pe care ar trebui să-l știi despre prăjiturile norocului este că nu provin din China.

De fapt, nici măcar un chinez nu a fost cel care a creat pentru prima dată îndrăgita cofetă. Ceea ce face această prăjitură veche de 100 de ani și mai incitantă decât averea găsită în interior este istoria. Chiar și misterul – din interior. Iată tot ce ți-ai dorit vreodată să știi despre prăjitura cu noroc.

1.Istoria prăjiturii 

Cine a inventat prăjitura cu răvaș? Cum să o faci chiar la tine acasă
Pixabay

Este probabil că nu vom ști niciodată cu adevărat cine a inventat prăjitura cu noroc. Dar toate semnele indică un imigrant japonez pe nume Seiichi Kito. Povestea este așa: în 1903, Kito a deschis magazinul de cofetărie, acum istoric, în Micul Tokyo din Los Angeles, numit Fugetsu-Do. Inspirat de dulciurile savuroase japoneze numite tsujiura senbe care se găsesc în temple și sanctuare din Kyoto, Kito a început să ascundă în prăjiturile sale mici „spongiuri” (omikuji).

Dar alții susțin că a fost un imigrant chinez și fondator al companiei Hong Kong Noodle din Los Angeles, David Jung. Care a venit cu ideea prăjiturii cu noroc când a început să împartă șomerilor „prăjituri coapte pline cu pasaje inspiratoare din Scripturi”. În cazul în care vă întrebați, Kito l-a acuzat pe Jung pentru că i-ar fi furat ideea și susține că el a fost cel care a inventat prăjitura.

2.Cine a dezvoltat ideea

Indiferent cine a dezvoltat prima idee, cu siguranță chinezii au fost cei care au reușit să asigure asocierea publicului cu aceste mici prăjituri și țara lor de origine. Unii spun că schimbarea culturală a avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În timp ce japonezii au fost adunați pe nedrept și trimiși în lagăre de internare. Se speculează că proprietarii de restaurante chinezi au profitat de decalajul de pe piață producând propriile prăjituri cu noroc, ștergând efectiv influența Japoniei asupra cookie-ului.

Până la mijlocul secolului al XX-lea, se estimează că peste 250 de milioane de fursecuri au fost produse în fiecare an. Atât de companiile de biscuiți cât și de brutăriile chineze independente. La Wonton Food Inc., fiecare avere trebuie să fie aprobată înainte de a intra în prăjitură.

3.Cum faci prăjituri cu răvaș

Ingrediente

1 albuș de ou, temperatura camerei.

3 ½ linguri de zahăr tos sau zahăr superfin.

Vârf de cuțit de sare.

¼ linguriță de vanilie sau altă aromă la alegere (extractul de migdale și coaja de lămâie sunt câteva idei bune).

¼ cană făină universală.

2 linguri de unt topit.

Direcții

Bateți albușul până devine spumos.

Adăugați zahărul și amestecați până când amestecul este omogen și lucios.

Adăugați vanilie și sare. Bateți pentru a amesteca.

Adăugați făină și amestecați doar până se omogenizează. Se amestecă untul topit.

Puneți picături de aluat în formă de cerc pe o tavă plată de copt.

Coaceți la 350 de grade Fahrenheit (176 de grade Celsius) timp de 8 până la 10 minute sau până când marginile fursecurilor încep să se rumenească.

Odată ce le scoți din cuptor, magia se întâmplă.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro