Reclamă

Cartofi piure pufos

Ingrediente:

  • cartofi albi (măcar 6-8 cartofi potriviți)
  • ulei de floarea soarelui (2-6 linguri)
  • lapte dulce
  • sare după gust

Cum pregatesti cel mai cremos piure de cartofi - Retete practicePreparare

  1. Cartofii albi sunt cei potriviți, însă e bine că aceștia să nu fie făinoși. E acea senzație după ce i-am curățat, la spălat, cartofii lasă un praf asemănător cu făină.
  2. De asemenea, nu sunt buni nici cartofii care rămân tari la fiert sau cei prea dulci, semn că au fost înghețați.
  3. Optează pentru niște cartofi proaspeți, care să nu fie deshidratați, albi. Curăță-i de coajă, spală-i bine, taie-i cubulețe și pune-i la fiert cu apă suficientă (în oală e bine să fie măcar 3 degete de apă peste nivelul cartofilor) și sare
  4. Imediat ce s-au fiert bine (atunci când înfigi în ei furculiță cartofii se rup) îi scurgi de apă și îi pasezi cu țelul special pentru păsat cartofi. Nu lasă cartofii în apă după ce s-au fiert, pentru că vor deveni asemenea unui cauciuc.
  5. După ce i-ai pisat bine, adaugă puțin ulei și puțin lapte și amestecă bine cu lingură de lemn. Nu adaugă foarte mult ulei, pentru că nu vor mai fi la fel de pufoși. Adaugă lapte, însă, și amestecă mereu, până când obții consistența dorită.

Chiftele din carne amestec

Bile de carne tocată prăjite

  • 500 g pulpă de porc tocată
  • 500 g carne de vită mai grasă de la piept
  • 2 cepe mari
  • 2-3 căței de usturoi (sau mai mult, eu nu le fac usturoiate tare)
  • 1 ou
  • 2 dovlecei cam de 300 g în total
  • sare, piper, boia de ardei, cimbru, un strop micuț de chimen și ienibahar măcinate
  • 1 legătură generoasă de mărar
  • 1 legătură pătrunjel (eu fiind în Italia am pus pătrunjel verde și mărar uscat)
  1. Pune carnea tocată într-un bol, adaugă usturoiul mărunțit la carnea tocată, adaugă verdeața tocată la carne

  2. Sparge ouăle și adaugă-le la carne, asezonează carnea cu sare și piper, adaugă pesmetul la carne

  3. Aromează carnea cu amestecul de condimente, adaugă apa (doar dacă carnea tocată e prea seacă) și uleiul de măsline și amestecă foarte bine ingredientele

  4. Pune carnea în frigider pentru minim 1 oră (recomandat) să pătrundă bine aromele în carne. Formează chiftele de mărimea dorită (recomand să fie de mărime medie să nu se usuce prea tare în cuptor)

  5. Pune chiftelele într-o tavă cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor la temperatură maximă și așteaptă 15-20 de minute să se prăjească chiftelele în partea superioară

  6. Scoate tava din cuptor, întoarce chiftelele, apoi pune tava înapoi în cuptor până chiftelele se prăjesc uniform.

    Servește chiftelele de porc pufoase cu garnitura preferată


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro