De pe masa de Paște nu are cum să lipsească friptura de miel. Acest preparat este iubit de toți românii și dispare imediat din farfurie. Iar pentru ca în acest an, friptura să fie una cât mai delicioasă și fragedă, chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit câteva din secretele lui. Mai mult, rețeta delicioasă de friptură a celebrului chef include și o garnitură, care să acompanieze perfect carnea de miel.
Chef Cătălin Scărlătescu a decis să împărtășească din secretele lui și le-a prezentat urmăritorilor săi rețeta pentru cea mai bună friptură de miel, acompaniată de garnitură de fasole verde, cartofi și un sos delicios. Rețeta este simplă, iar rezultatul este garantat.
Ingrediente:
- 4 ciolane de miel
- 3 căței usturoi
- 2 cepe albe
- fasole verde
- mazăre
- cartofi
- o crenguță de cimbru
- o crenguță de rozmarin
- unt
- piper negru boabe
- pătrunjel proaspăt
- vin roșu
Mod de preparare
Pentru început se zdrobește usturoiul cu un cuțit și se așează într-un vas încăpător alături de crenguțele de cimbru, de rozmarin și de o felie de unt. În același vas se adaugă ciolanele de miel și un pahar de vin roșu. Vasul se pune pe foc și se flambează, pentru a se evapora alcoolul. Ulterior, se adaugă apă și totul merge la cuptor la 160 grade, pentru 2h30.
Mai apoi, cartofii se pregătesc ca pentru piure, se curăță, se taie și se pun la fiert. Separat, fasolea, mazărea și ceapa se pun într-o tigaie și se călesc în unt și ulei. După ce friptura a fost scoasă din cuptor se pregătesc și cartofii. Peste cartofii fierți se adaugă câteva linguri din grăsimea lăsată de miel, unt, sare, boabe de piper zdrobite și pătrunjel proaspăt tocat. Totul se amestecă bine.
Cum carnea și garniturile au fost pregătite se trece la sos. Se toarnă un pahar de vin într-o tigaie, când vinul începe să fiarbă se adăugă din grăsimea din oala de friptură și lăsăm lichidul să se reducă.
Poftă bună!