Poate nu știați dar există o organizație națională a cheesecake-ului. Iată ce ne spune despre istoria acestui desert delicios:
Înainte să ajungă la New York în căutarea desăvârșirii , cheesecake-ul era servit sportivilor la primele Jocuri Olimpice, în Grecia Antică. Apoi în jurul, anului 1000 a ajuns în Europa de Vest, în Italia și Anglia. Grație imigranților, la sfârșitul secolului XIX, New York-ul gustă acest delicios desert.
De atunci, restaurantele americane au în meniu propria variantă de cheesecake. Acesta se găsește și în Europa conceput după rețete diferite, în funcție de specificul țării.
Urmează o frumoasă incursiune pe meleaguri străine, să vedem cum fiecare țară își aduce elemente diferite și își creează propriul cheesecake.
Cheesecake în 9 minute
Prăjitură cu cremă de brânză, blat de bicuiți și dulceață de fructe
- 1 kg brânză de vaci
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 2 plicuri pudding de vanilie
- zeama și coaja de la o lămâie
- 200-250 g smântână pentru frișcă
- 1 plic zahăr vanilat
- zahăr după gust
- 3-4 linguri dulceață
-
Pune toate ingredientele pentru cheesecake într-un castron și mixează-le bine, până obții un aluat omogen, dens, dar care curge.
-
Toarnă aluatul de cheesecake într-o formă cu pereți detașabili unsă cu puțin unt și tapetată cu zahăr. Dă tava la cuptor pentru o oră, până când prăjitura devine aurie.
-
După ce s-a copt trebuie lăsat puțin să se răcească, apoi desprindem cheesecakeul de margini ușor, cu un cuțit pentr a-l putea scoate mai ușor.
-
Batem frișca cu zahărul și zahărul vanilat, Întindem frișca pe toată partea superioară a cheesecakeului, apoi punem câteva linguri de dulceață acrișoară în centru.