Deși atunci când ne gândim la cheesecake, suntem convisi că pregătirea acestuia după rețeta ne-ar putea da bătăi de cap, de fapt lucrurile nu stau chiar așa. Cu doar câteva ingrediente și multă îndemânare, va rezultă un deșert divin!
Ai nevoie de:
360 g crema de brânză
150 ml lapte
10 linguri zahăr
4 ouă
5 linguri făînă
5 linguri amidon
Pentru început este necesar să pui crema de brânză la bain marie, împreună cu laptele și 2 linguri de zahăr.
Când se obține un amestec omogen, putem opri focul și încorpora gălbenușurile celor 4 ouă, urmate de făînă și amidonul adăugate treptat.
Într-un bol de metal, bate albușurile spumă cu restul de zahăr (8 linguri).
Atenție! Este esențial că zahărul să fie adăugat treptat pentru o consistentă ideală.
Următorul pas este să mixeazi totul până ce albușurile se țîn bine de tel. Tot aici vei Încorpora amestecul de brânză și gălbenușuri, folosind mișcări de jos in sus.
Poți unge o tavă cu pereți detasabili pe care va fi necesar să o tapetezi cu hârtie de copt. Toarnă compoziția și așează formă de tort într-o altă tavă întinsă. Pe margine va fi nevoie să adugi jumătate de pahar de apă, pentru că blatul să fie copt uniform.
Cheesecake-ul va stă la cupto pentru 30 de minute la 135 grade. Ulterior poți crește temperatura la 150 grade pentru alte 60 de minute.
Este necesar că prăjitură să rămână la răcit înainte de a fi servită.
Poftă bună!