O altă propunere pentru începători și persoanele grăbite deopotrivă. Un desert care trece peste minimul de satisfacție „desertică”, puteți foarte lejer să-l aduceți în sfera unei festivități.
Pare incredibil dar acest desert pe bază de brânză este foarte bătrân.
Cheesecake-ul ar fi fost servit sportivilor în timpul primelor jocuri olimpice care au avut loc în 776 î.Hr. Cu toate acestea, informaţii despre producţia de brânză apar încă din anul 2000 î.Hr., iar antropologii au găsit forme de brânză care datează din acea perioadă.
Unul dintre izvoarele care atestă această depărtată origine este oferit de scriitorul grec Athenaeus este creditat pentru scrierea primei reţete greceşti de cheesecake în anul 230 d.Hr. (până la acest punct grecii mâncau deja cheesecake de peste 2000 de ani, dar aceasta este cea mai veche reţetă din Grecia care a supravieţuit).
Cheesecake făcut la microunde. Gata în 10 minute
Prăjitură rapidă cu cremă de brânză și fructe
- 300 g cremă de brânză
- 6 linguri de zahăr pudră
- 1 ou
- 2 linguri de unt
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 400 g biscuiți digestivi
- forme în care să puneți compoziția… pot fi și de brioșe
-
Zdrobește biscuiții cu un făcăleț până ce devin ca un fel de nisip. Așa că uite blatul: turnăm untul topit peste „nisipul” uscat, omogenizăm și punem în formele noastre.
-
Pune formele într-o tavă și dă-le la cuptorul cu microunde pentru un minut, la 700 de wați.
-
Se pune într-un castronel crema de brânză, smântâna, zahărul, oul și vanilia. Se uniformizează, de preferat cu un mixer… doar este o prăjitură rapidă.
-
Această ompoziție peste blatul din formele de silicon. Dă-le apoi încă două-trei minute în cuptorul cu microunde.