Dacă îți dorești un desert perfect pentru toată familia, prăjitura cu vișine și iaurt este perfectă. Aceasta se prepară ușor, nu este extrem de dulce, dar este gustoasă.
Îți dorești să prepari ceva și ai epuizat toate rețetele de prăjituri ? Ai putea încerca următorul desert. Timpul de preparare este unul minim, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Dacă nu ai vișine proaspete, poți apela la cele din compot, dulceață, congelate sau chiar alte fructe, dar fii sigură, că indiferent ce alegi, va ieși gustos.
Dacă le folosește pe cele din compot, ai grijă să le scoți sâmburii. În mai puțin de 15 minute, aluatul se prepară și va merge la cuptor pentru coacere. Aceasta poate fi servită imediat după, cât timp este caldă și nu necesită timp de răcire.
1. Ingrediente
- 350-400 g vișine (fără sâmburi)
- 5 ouă
- 200 g iaurt
- 100 ml ulei
- 250 g zahăr
- 200 g făina + 3 linguri făină separat
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1 praf de sare
- 1/4 linguriță esență de portocale
2. Opțional – pentru decor
Acest pas nu este obligatoriu
- 50 g ciocolată cu lapte
- 50 g ciocolata alba
3. Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri și se pun în boluri separate. Albușul se bate spună împreună cu zahărul până se topește. Se adaugă gălbenușurile pe rând și se amestecă ușor.
În compoziție se adaugă iaurtul, esența de portocale, uleiul și se amestecă totul până se omogenizează. Urmează făina și praful de copt. La final se va obține o compoziție mai tare. Vișinele se trec prin cele trei linguri de făină. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și deasupra se vor pune vișinele.
Cuptorul va trebui preîncălzit la 180° Celsius și prăjitura se coace timp de 45 de minute. După ce s-a copt, se scoate și se lasă la răcit. Dacă doriți să o decorați, se topește ciocolata și se adaugă deasupra.