Când vine vorba de pregătirea unei cine, fiecare minut contează.
Ultim lucru de care aveți nevoie este să petreceți timp prețios curățând cartofi după cartofi. Curățarea cartofilor nu este o știință de tip științific. Dar atunci când aveți kilograme de care să faceți piure de cartofi pentru o mulțime de oameni, poate fi cel puțin obositor. Din fericire, bucătăria de testare Williams Sonoma a descoperit un truc de bucătărie care vă va economisi timp și stres serios. Crezi că știi să cureți cartofii? Mai gandeste-te.
Un truc special
Iată cum se face. Folosind un cuțit ascuțit, străpungeți coaja cartofului nefiert într-o linie în jurul centrului cartofului. Puteți face acest lucru rapid (și în siguranță). Rotind cartoful cu o mână și ținând cuțitul neclintit în cealaltă.
Apoi, fierbeți-le așa cum ați face de obicei. Transferați cartofii într-o oală mare umplută cu suficientă apă rece pentru a acoperi cartofii cu cel puțin un inch. Fierbeți până sunt fragezi cu furculița și apoi puneți cartofii la scurs. Odată ce sunt suficient de reci pentru a fi atinși (acest lucru este important!), trageți coaja cartofului de fiecare parte a liniei perforate și va aluneca fără efort.
Nu numai că este o modalitate mai rapidă și mai ușoară de a face piure de cartofi delicios, dar cu acest truc ușor, vor avea și un gust mai bun! Acest lucru se datorează faptului că cea mai mare parte a aromei cartofului provine din coaja acestuia, așa că păstrarea acestuia în timpul procesului de fierbere infuzează mai mult gust în carnea sa.
Pare de bun simț să cureți cartofii înainte de a-i găti, nu? Ei bine, nu urmați bunul simț. În schimb, fierbeți orice tip de cartofi cu pielea lor. Când cartofii sunt fragezi, scurgeți-i și apoi lăsați-i să se răcească câteva minute până când vă puteți descurca (sau țineți-i înveliți într-un prosop). Scoateți de oriunde începe pielea să se decojească sau folosiți un cuțit pentru a deschide pielea. Restul ar trebui să alunece ușor.