Reclamă

Vara se apropie cu pași repezi, iar în zilele toride toată lume își dorește să savureze o înghețată delicioasă. Așa că am pregătit o rețetă specială de înghețată de casă, care cu siguranță o să fie pe placul întregii familii. De la mic, la mare toți se vor bucura de celebrul desert, într-o variantă mai sănătoasă și mai gustoasă.

Înghețata de casă este preferata celor mici, dar și a celor mari și se face foarte repede. Rețeta pentru o înghețată delicioasă de vanilie este un simplă și gata în doar câteva minute. Mai mult, acest desert delicios poate să capete mereu alte valențe, adăugând în înghețata de vanilie diverse fructe.

Cel mai bun desert pentru zile de vară! Rețetă simplă pentru o înghețată de casă delicioasă
retetepractice.ro

Ingrediente

  • 250 ml frișca naturală
  • 250 ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 100-150 g zahar tos (după gust)
  • ½ păstaie de vanilie

Mod de preparare

Pentru început se ia păstaia de vanilie se taie în două pe lung și se scot semințele. Laptele se pune într-un vas și se adaugă vanilia (semințele și păstaia tăiata) și se fierbe. În timp ce laptele fierbe, gălbenușurile se bat cu zăharul până formează o spumă și apoi la rotația cea mai mica a mixerului se adăuga treptat laptele fiert.

În urma cestui proces se obține o cremă care se pune la fiert pe aburi pana se îngroașă puțin. Mai exact, castronul se așează peste o oala în care fierbe puțină apă și se amesteca cu un tel. Înreaga compoziție trebuie să ajungă la 70-72 grade. Atenție, nu o lasă mai mult pe foc pentru ca ouăle se vor coagula. După ce totul s-a răcit se lasă la frigider pentru câteva minute. După ce se scoate din frigider se mai bate odată cu mixerul.

Mai apoi, separat se bate frișca. După ce frișca este gata se adaugă treptat în bolul în care se află crema. Totul se omogenizează treptat și înghețata este gata. Întreaga compoziție se pune într-o cutie de plastic cu capac și se lasă la congelator. După ce au trecut 30 de minute, compoziția se amestecă din nou și se repetă procesul până când va îngheța complet. Acest lucru ajută pentru a nu se forma cristale de gheață.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro