Suntem în postul Paștelui, iar alegerile culinare nu sunt prea diversificate în această perioadă. Însă, asta nu însemnă cu nu poți să te bucuri de o masă delicioasă. Am pregătit pentru tine cea mai simplă rețetă de post. Se prepară extrem de ușor și o să fie pe placul întregii familii. Ardeii umpluți cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă atunci când nu mai știi ce să gătești și nici nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente
- 3-4 ardei grași mari
- 150 grame ciuperci
- 100 grame vinete
- 100 grame dovlecel
- 100 grame orez
- două roșii mari
- câteva fire de pătrunjel
- mărar (după gust)
- bulion (cam 150 ml)
- 8-9 linguri ulei măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
Primul pas presupune curățarea și pregătirea ardeilor. Aceștia se taie în două și se curăță cotorul și semințele. Ulterior, se așează în tava ce va merge la cuptor. După ce ardeii au fost pregătiți se trece la ciuperci. Acestea se spală și se curăță, iar apoi se toacă mărunt. La fel se procedează și în cazul vinetelor și al dovlecelului. Apoi se toacă pătrunjelul, iar roșiile se dau pe răzătoare.
Într-un bol, toate legumele tăiate se amestecă cu orezul. Se adaugă 4 linguri de ulei și se condimentează cu sare, piper și puțin mărar. Peste întreaga compoziție se adaugă 3 linguri de bulion. După ce toate aceste ingrediente au fost omogenizate se umplu ardeii cu amestecul rezultat.
Tava care va merge la cuptor se va unge cu 4-5 linguri de ulei, iar apoi se așează ardeii umpluți. Peste ardeii se mai toarnă o cană de apă și 150 de ml de bulion. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu și se bagă la cuptor pentru 200C pentru 1 ora.
După aproximativ o oră totul trebuie să fie gata. Ardeii se servesc cu sosul din tavă și reprezintă alternativa perfectă a celor clasici, umpluți cu carne.
Poftă bună!