Reclamă

Ți-e poftă de ceva dulce, ți post, dar nu prea ai chef să gătești? Îți prezentăm o rețetă delicioasă pentru un tort diplomat de post. Nu vei sta prea mult la bucătărie, se gătește foarte rapid!

Vă mai aduceți aminte de gustul copilăriei? Chiar dacă gusturile diferă de la om la om, poate cel mai bun mod de a ne îndulci sunt prăjiturile sau torturile. Așadar, vă prezentăm o rețetă ușoară, rapidă și gustoasă pentru tortul diplomat. Iar dacă ți post și mai bine, pentru că această prăjitură se poate consuma și în această perioadă.

social media

Rețetă tort diplomat de post

Tortul se prepară foarte ușor și este o prăjitură delicioasă, de post. Tortul de post se ornează cu frișcă și fructe, după gust.

Chiar dacă este de post, deoarece conține foarte puțin zahăr și amidon, garantăm că prăjitura va fi una pe cât se poate de gustoasă.

Se începe prin a lua păstaia de vanilie care se va tăia pe lungime , iar cu spatele cuțitului se vor răzui semințele din interior. Apoi, păstaia de vanilie și semințele se vor pune la fiert împreună cu laptele de cocos. Așadar, vom avea nevoie de 350ml de lapte și 80 grame de îndulcitor. Prin fierbere, aroma de vanilie va cuprinde tot lichidul.

În 50 ml de lapte de soia se va dizolva agar-agar-ul. Ulterior, agar-ul se va adăuga peste lichidul fierbinte, amestecând foarte repede. Când începe să fiarbă, acesta mai trebuie ținut maxim 3 minute pe foc. Apoi, se va opri focul și se va adăuga coaja de lămâie rasă.

Nucile se vor mărunți cu un robot, împreună cu stafidele. În final, se va scoate păstaia de vanilie și se va turna încetișor compoziția peste nucile mărunțite. În cele din urmă, vom lăsa ca prăjitura să se răcească, apoi o vom băga la frigider.

După ce prăjitura s-a răcit îndeajuns, se pot pune fructele sau chiar și ciocolată amăruie rasă.

Ingrediente

  • 400ml lapte de soia
  • 400ml lapte de cocos
  • 4gr agar-agar sau gelatina vegetala
  • 100gr indulcitor Green Sugar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 ciocolata neagra fara lapte
  • 150gr nuci
  • 100gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 200gr visine si fructe congelate (sau alte fructe, după gust)
  • 1 lingura amidon

Reclamă

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro