În zilele toride de vară nimeni nu își dorește să petreacă prea mult timp în bucătărie. Preparatele cu ingrediente de sezon, ce sunt gata imediat sunt cele mai căutate. Am pregătit o rețetă delicioasă care se încadrează perfect în cerințe. Mai mult, preparatul este unul extraordinar și cu puține calorii, perfect pentru silueta de plajă.
Rețeta de dovlecei cu pesmet este ideală pentru o zi călduroasă. Este gata imediat, este foarte gustoasă și nici nu necesită talente înnăscute de bucătar. Mai mult, dovleceii sunt alegerea ideală pentru cei care țin la dietă și vor să arate perfect la plajă. Aceștia au puține calorii și o mulțime de substanțe nutritive, vitamine, minerale și fibre. Rețea de dovlecei cu pesmet se poate servi ca fel principal alături de un sos, sau poate să fie transformată în garnitură pentru cei mai pofticioși.
Ingrediente
- 3 dovlecei medii
- 4-5 linguri ulei
- 1 cățel de usturoi
- 2 fire de rozmarin
- 2-3 linguri pesmet
Opțional:
- parmezan ras
- sos ranch
Mod de preparare
Se spală dovleceii și se taie (fără a se decoji) în felii groase, de aproximativ 1 cm. Mai apoi se sărează dovleceii, pentru a elimina apa și a nu rămâne foarte moi la final. După ce se presară sarea se lasă la odihnit timp de 15 – 20 de minute. Mai apoi se scurge zeama și se pun la prăjit într-o tigaie mare, cu puțin ulei.
Dovleceii se prăjesc la foc mare timp de 1 – 2 minute, apoi se adăuga rozmarinul. Se mai lasă la prăjit, la foc mediu, până se rumenesc pe ambele părți. Se vor lăsa fără să se amestece măcar 30 secunde, astfel încât să se rumenească. După ce s-au rumenit se condimentează cu piper proaspăt măcinat și se presăra pesmetul cat mai uniform. Se mai lăsa pe foc pana se rumenește și pesmetul.
Preparatul este gata. Se poate servi atât cald, cât și rece cu puțin parmezan deasupra și alături de un sos răcoros de iaurt. De asemenea, pentru cei care nu își fac griji pentru siluetă, preparatul poate să devină garnitura perfectă.
Poftă bună!