Deși luna iunie abia a început, temperaturile din termometre au urcat considerabil. Zilele toride de vară deja își fac simțită prezența, gândul zboară la vacanță și nimeni nu mai are dispoziția necesară să petreacă ore în șir în bucătărie. Așa că îți propunem o rețetă ușoară, de vară, care este gata în câteva minute și are și puține calorii.
Piure de năut cu iaurt și salată de castraveți este ideea perfectă pentru un prânz delicios, în zilele de vară. Se prepară rapid, are un gust excelent și bonus – ajută la conturarea siluetei de plajă, fiind slab în calorii. Rețeta este gata în doar câteva minute și nu necesită talente de bucătar.
Ingrediente
- 250 gr năut fiert (+ 50 ml apa în care a fiert)
- 100 gr iaurt grecesc
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță rasă ras-el-hanout
- 1/2 linguriță chimion măcinat
- 1 lingura ulei măsline
- sare grunjoasă, piper negru
Salata de castraveți
- 1/3 castravete lung
- 15 frunze de menta
- 2 fire mărar
- fulgi de chili
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Primul pas este acela de a pune năutul la fiert. După ce a fiert suficient se pune în robotul de bucătărie sau blenderul vertical și se adaugă uleiul de măsline și puțină sare. Se mixează până devine o pasta groasă.
Mai apoi se adaugă iaurtul și condimentele (oregano, ras-el-hanout, chimion) și se mixează lung până e cat mai fin posibil. Se mai adaugă sare dacă este necesar și se pune mult piper negru. În timp ce continuați să mixați, se picură puțină apă în care a fiert năutul, până se obține consistența dorită.
Următorul pas este pregătirea salatei. Castravetele se taie în sferturi pe lungime și apoi felii nu foarte subțiri. Se presăra cu sare și se adaugă sucul de lămâie. Mai apoi adăugăm și verdețurile tocate fin și uleiul de măsline. Se amestecă totul și se presară fulgi de chili. Totul este gata, iar cantitatea obținută este suficientă pentru două porții, fiecare de doar 325 de calorii.
Poftă bună!