Reclamă

Rețeta originală de Paella Valencia cu pui

  • 2 cupe de orez
  • 4 cești de supă de pui
  • ½ kg de pui tăiat în bucăți
  • ½ ceașcă de fasole albă plata din cele mari. Sunt cunoscute în Spania cu numele de „garrofó”
  • 1 pumn de fasole de ferradura fasole verde
  • 1 roșie medie
  • ½ ardei roșu
  • 1 linguriță de praf de boia
  • 1 ramură mică de rozmarin
  • Uleiul de măsline extra virginsare
  • câteva fire de șofran
  • sare și piper
  1. Într-o tavă de paella medie, adăugați ulei de măsline și prăjiți ușor puiul până când sunt ușor rumenite pe toate laturile. Apoi adăugați fasole verde plată și se amestecă câteva minute, trebuie să fiți atenți să nu se ardă.

  2. Acum este rândul roșiilor și fasolei albe. Roșiile taiațile în bucăți mici sau, dacă preferați, rase. Se amestecă bine cu celelalte ingrediente. În acest moment, de asemenea, veți presăra praful de boia. Lăsăți-l să se prindă câteva minute.

  3. Apoi adăugați supă de pui, firele de șofran, rozmarin și un vârf de sare și piper proaspăt măcinat. Creșteți temperatura focului.

  4. Când lichidul începe să fiarbă, adăugați orezul uniform în tavă și amestecăți puțîn. Verificați sarea și, dacă este necesar, puneți mai mult.

  5. În acest moment puteți adăuga ardeiul roșu deasupra, tăiat în benzi pentru ai da un aspect plăcut. Atunci când apă se evaporă aproape complet, se reduce temperatura și se acoperă cu un capac mare sau cu folie de aluminiu.

  6. Lăsăți să se gătească timp de 10 minute. După acest timp, încercați cerealele și, dacă este gata, opriți. 


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro