Realizarea formei circulare perfecte a unei clătite poate fi dificilă, dar folosind o sticlă de plastic ar putea rezolva problema.
Acest truc de gătit poate fi folosit pentru a face clătite sau crepe. Este atât de convenabil pentru că nu face mizerie și poți păstra amestecul suplimentar de clătite la frigider. Cred că aceasta este partea mea preferată despre acest truc de clătite. Deoarece este mai ușor dacă vreau să fac un aluat suplimentar de clătite pentru a doua zi dimineață.
Rapid și eficient
Provizii:
sticlă de plastic
pâlnie sau hârtie albă de folosit ca pâlnie
Ingrediente pentru un mic dejun :
1 cană făină
1 lingurita praf de copt
2 linguri de zahăr granulat
vârf de cuțit de sare
1 ou mare
1 cană lapte
Direcții
Într-un castron de mărime medie, amestecați toate ingredientele uscate.
Într-un castron separat, amestecați toate ingredientele umede până când oul este spart.
Adăugați ingredientele umede la ingredientele uscate amestecând ușor până când nu mai vedeți făina. Apoi adăugați treptat colorant alimentar (dacă folosiți) până la nuanța dorită. Aveți grijă să nu amestecați prea mult, asta va face aluatul dur.
Transferați aluatul într-o sticlă de plastic cu vârful lărgit pentru a permite aluatului să curgă
Pune o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare și lasă suprafața să se încălzească. Este suficient de fierbinte când stropiți câteva picături de apă peste suprafață și acestea se evaporă.
Umeziți un prosop de hârtie cu ulei și ștergeți ușor fundul tigaii. Acest lucru va împiedica clătitele să se lipească.
Distribuiți aluatul în bucle uniforme și lăsați să se gătească până când se formează bule deasupra. Întoarceți și gătiți pe cealaltă parte timp de 30 de secunde până la un minut. Apoi transferați pe o farfurie și repetați până când toată aluatul dispare.
Cu ajutorul unei sticle de plastic, puteți avea niște clătite demne de un brunch preparat cu artă. În plus, fără picături peste aragaz și blat!