Reclamă

Prăjiturile sunt nelipsite pe masa de sărbătoare. Și pentru că Paștele bate la ușă, iar gospodinele sunt în toiul pregătirilor, noi vrem să vă punem la dispoziție o rețetă dulce. Cu siguranță sunteți în pană de idei, așa că vă puteți inspira din articolul nostru pentru a prepara cea mai rapidă prăjitură. 

Nu numai că vă scutește din timpul petrecut în bucătărie, dar este prăjitura ideală pentru meniul de Paște. Așa că iată cum o prepari și de ce ai nevoie pentru aceasta. Cu siguranță îți va plăcea atât de mult, încât vei repeta rețeta, chiar și într-o zi oarecare.

Ingrediente pentru prăjitura cu foi de nucă și ciocolată

Pentru foi:
8 albușuri
250 gr. zahăr
400 gr. nucă măcinată
4 linguri faina
3 linguri cacao
o jumătate plic praf de copt
Pentru cremă:
8 gălbenușuri
un ou întreg
200 gr. zahăr
3 linguri cacao
4 linguri lapte călduț
250 g unt 80% grăsime
100 g ciocolată cu lapte
Pentru ornat ai nevoie de o cană de nuci prăjite și tăiate mărunt
Cea mai rapidă prăjitură cu foi de nucă și cremă de ciocolată. Este ideală pe masa de Paște
dulciurifeldefel.ro

Cum prepari prăjitura cu foi de nucă și ciocolată

Cum preparăm foile:

Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade Celsius. Decupăm 3 foi de copt cu dimensiunea 20/30 cm. Într-un castron amestecăm făina cu nuca și o dăm deoparte. Apoi, punem albușurile cu un praf de sare într-un castron bine spălat și degresat. Cu ajutorul mixerului le batem până scot la suprafață valuri ușoare. Se adaugă zahărul și batem în continuare.

Atunci când ai obținut o spumă lucioasă, înseamnă că zahărul s-a topit. Compoziția de nucă se adaugă în albușuri, iar cu ajutorul unei spatule încorporăm ingredientele uscate. Toată compoziția se împarte în 3 părți egale pe care le ungem pe hârtiile de copt. Se țin la cuptor circa 18 minute.

Prepararea cremei:

Este nevoie de un castron de inox în care să punem gălbenușurile, ouăle întregi, zahărul, cacaua cernută, extractul de vanilie și le punem deasupra unui ibric cu apă, la foc mic. Desprindem foile de pe hârtie, astfel încât să nu le rupem. Împărțim crema în 2 părți. Punem o foaie pe o tavă, ungem cu o parte din cremă. Procedăm la fel și cu a doua foaie, iar a treia foaie se va pune deasupra și se va glazura cu nucă coaptă.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro