Prăjiturile sunt nelipsite pe masa de sărbătoare. Și pentru că Paștele bate la ușă, iar gospodinele sunt în toiul pregătirilor, noi vrem să vă punem la dispoziție o rețetă dulce. Cu siguranță sunteți în pană de idei, așa că vă puteți inspira din articolul nostru pentru a prepara cea mai rapidă prăjitură.
Nu numai că vă scutește din timpul petrecut în bucătărie, dar este prăjitura ideală pentru meniul de Paște. Așa că iată cum o prepari și de ce ai nevoie pentru aceasta. Cu siguranță îți va plăcea atât de mult, încât vei repeta rețeta, chiar și într-o zi oarecare.
Ingrediente pentru prăjitura cu foi de nucă și ciocolată
Cum prepari prăjitura cu foi de nucă și ciocolată
Cum preparăm foile:
Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade Celsius. Decupăm 3 foi de copt cu dimensiunea 20/30 cm. Într-un castron amestecăm făina cu nuca și o dăm deoparte. Apoi, punem albușurile cu un praf de sare într-un castron bine spălat și degresat. Cu ajutorul mixerului le batem până scot la suprafață valuri ușoare. Se adaugă zahărul și batem în continuare.
Atunci când ai obținut o spumă lucioasă, înseamnă că zahărul s-a topit. Compoziția de nucă se adaugă în albușuri, iar cu ajutorul unei spatule încorporăm ingredientele uscate. Toată compoziția se împarte în 3 părți egale pe care le ungem pe hârtiile de copt. Se țin la cuptor circa 18 minute.
Prepararea cremei:
Este nevoie de un castron de inox în care să punem gălbenușurile, ouăle întregi, zahărul, cacaua cernută, extractul de vanilie și le punem deasupra unui ibric cu apă, la foc mic. Desprindem foile de pe hârtie, astfel încât să nu le rupem. Împărțim crema în 2 părți. Punem o foaie pe o tavă, ungem cu o parte din cremă. Procedăm la fel și cu a doua foaie, iar a treia foaie se va pune deasupra și se va glazura cu nucă coaptă.