Cu toții ne dorim o prăjitură de casă ușor de făcut și foarte gustoasă. Deși numele ei este „prăjitură regală”, nu este nimic sofisticat, ba din contră. Gustul este demențial și nu te vei opri până ce nu o vei termina.
Ingredientele folosite pentru această delicatesă sunt puține la număr și se găsesc în orice bucătărie. Prăjitura se face din foi și cremă cu buget și efort minim. Cu siguranță îți vei da musafirii pe spate cu această rețetă. Se pot face trei sau patru foi, în funcție de preferințele fiecăruia. În rețeta de mai jos, s-au folosit patru foi.
Pentru fiecare foaie avem nevoie de:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriță bicarbonat stins cu lapte fierbinte sau puțină zeamă de lămâie
- 2 linguri de faină albă
- 5 linguri nucă măcinată
Mod de preparare
Se pregătesc foile pe rând. Prima dată se separă ouăle, iar albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul treptat și se mixează în continuare. Urmează să se pună făină, bicarbonat stins și se amestecă cu o lingură, de jos în sus. Se adaugă și nuca. Se repetă acțiunea pentru toate trei foile, adică de încă două ori. Se tapetează o tavă de dimensiuni mici cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute sau până se rumenește.
Pentru cremă, gălbenușurile, zahărul pudră și esența de vanilie se pun pe bain-marie și se amestecă până ajunge să se îngroașe și se lasă la răcit. Se încorporează untul mixat spumă, care trebuie să fie la temperatura camerei și se începe montarea prăjiturii. Se începe cu o foaie, apoi cremă, foaie, cremă și repetăm procesul până terminăm foile, iar deasupra mai punem un strat subțire de cremă și punem ciocolată rasă pe deasupra. Se lasă la rece pentru cel puțin o oră, apoi poate fi tăiată si mâncată până nu mai rămâne nimic.