Deși este considerat un preparat plin de colesterol, maioneza nu lipsește din câteva preparate de pe masa de sărbători. Numeroase persoane preferă să cumpere acest ingredient din comerț, însă aceasta vine la pachet cu aditivi. Dacă alegi să o prepari în casă, gustul este unul incomparabil cu cel al maionezei din supermarket. Totodată, salata de boeuf va avea alt aspect.
Rețetă maioneză pentru salata de boeuf
Maioneza are numeroase calorii, dar este cu siguranță unul dintre Ingredientele fără de care multe dintre preparatele de pe mesele românilor nu ar putea fi complete. Aceasta are la bază ou crud,fiert, dar și mult ulei.
Pentru o delicioasă rețetă de maioneză ai nevoie de :
-1 gălbenuș de ou crud;
-2 gălbenușuri de ou fierte;
-200 ml ulei de floarea soarelui;
-1 lingură generoasă de muștar,
Poți prepara maioneza mult mai rapid cu ajutorul mixerului. În plus, sub această formă nu vei risca ca preparatul să se taie.
Zdrobește gălbenușurile fierte, peste care adaugă-l pe cel fiert. De asemenea, pune peste acestea lingura de muștar și începe să mixezi.
Adaugă treptat câte puțin din ulei, continuând să amesteci cu ajutorul mixerului. Repetă acest lucru până când ajungi la o consistența cremoasă a maionezei.
Rețetă salată de boeuf
În mod cert salata de boeuf nu lipsește de pe masa de sărbători a românilor. Aceasta este realizată după clasica rețetă având la bază legume, carne și maioneză. O combinație periculoasă susțin nutriționiștii. Totuși, aceasta poate fi consumată în cantități moderate.
Pentru a o prepara ai nevoie de :
-4 cartofi mari;
-4 morcovi;
-2 rădăcini de păstârnac;
-1 rădăcină de pătrunjel;
-1 țelină mică;
-150 de grame de mazăre;
-5 castraveți murați;
-3 gogoșari;
-carne de vită (250 grame);
-sare, piper;
-maioneză după gust.
Pune la fiert separat cartofii cu coajă, morcovii, păstârnacul, țelina și rădăcina de pătrunjel. Separat, pune la fiert carnea de vită. Totodată, în acest pas poți pune la fiert și oul necesar preparării maionezei.Taie castraveții murați și gogoșarii în cubulețe mici. Este ideal ca până te ocupi de restul legumelor să lași murăturile gata tăiate la scurs. Eviți astfel ca maioneza să devină apoasă.
Taie legumele în cubulețe mici, cât se poate de egal. Amestecă-le apoi cu maioneza și asezonează totul cu sare și piper.