Reclamă

Rețeta de înghețată pina colada sau înghețata cu ananas și cocos este una dintre cele mai potrivite preparate din această perioadă. Mai mult decât atât, este o rețetă vegană, care nu conține zahăr rafinat și este foarte gustoasă.

Cu siguranță nu există persoane cărora să nu le placă acest deliciu culinar. În comerț există sute și sute de arome și tipuri de înghețată. Însă, pe lista ingredientelor se regăsesc diferite uleiuri nenaturale. Tocmai de aceea, recomandat ar fi să vă preparați ceva bun în casă, mai ales că această înghețată se face rapid și ușor.

Ingrediente

  • 400 g ananas
  • 600 ml apă
  • 300 g miez de nucă de cocos
  • 70 g sirop de agave
  • 10 g fulgi de nucă de cocos
Cea mai delicioasă rețetă de pina colada, direct din bucătăria Jamilei. Iată cum o prepari
eCuisine

Mod de preparare

  • Pentru început, ne vom ocupa de laptele de cocos. Astfel, vom pune miezul de nucă în blender. Peste nucă voi adăuga apa. Pentru că vom folosi laptele la înghețată, eu am pus mai puțină apă, dar dacă vreți să faceți laptele de băut, puteți pune până la un litru de apă.
  • În 20 de minute, laptele de cocos va fi gata. Aparatul va preîncălzi ușor apa și va mărunți nuca de cocos treptat, pe tot parcursul programului.
  • După ce laptele de cocos este gata, nu ne rămâne decât să îl strecurăm. Presăm foarte bine pulpa cu o lingură, astfel încât să putem extrage cât mai mult lapte.
  • Ulterior, voi lăsa laptele să ajungă la temperatura camerei, iar apoi îl vom folosi la înghețată. Nu aruncăm nici nuca de cocos, pentru că o putem folosi la diferite prăjituri.
  • Pentru înghețată, vom pune ananasul în blender. Vom adăuga siropul de agape, pe care îl puteți înlocui cu miere sau sirop de arțar. Ulterior, adăugați laptele de cocos pe care l-ați făcut.
  • După ce compoziția pentru înghețată este gata, puteți adăuga fulgii de cocos și mai pulsați pentru câteva secunde.
  • Vom pune capacele formelor și vom lăsa înghețata la congelator pentru 2-3 ore, pentru a se întări.
  • Înghețata de pina colada este gata și poate fi servită alături de cei dragi.

Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro