Reclamă

În cazul în care vrei să încerci să te reîmprospătezi în această vară, este timpul să alegi una dintre cele mai savuroase rețete de băuturi răcoritoare. Pepenele roșu este o gustare care conține puține calorii și este extrem de dulce. Mai mult decât atât, oferă hidratare și nutrienți esențiali, inclusiv vitamine, minerale și antioxidanți. 

Ingrediente

  • 100 g cană de zahăr alb
  • 100 g de apă
  • 400 g de pepene verde tăiat în cuburi
  • 400 g de apă rec
  • e ½ cană de suc proaspăt de lămâie
  • 6 căni de cuburi de gheață

Mod de preparare

  • Pune pepenele roșu într-un blender. Acoperă și pasează până la omogenizare. Strecoară totul printr-o sită cu ochiuri fine.
  • Pune zahărul și 100 ml de apă într-o cratiță la fierbere la foc mediu-mare, până când zahărul se dizolvă, aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc. Încorporează apa rece și sucul de lămâie.
  • Împarte gheața în 12 pahare și pune 2 până la 3 linguri de piure de pepene roșu peste gheață, apoi acoperă cu limonadă. Se amestecă ușor înainte de servire.
  • Poți servi cu frunze de mentă.
Cea mai delicioasă rețetă de limonadă cu pepene roșu. În acest sezon nu vei da greș
DOC

Pepenele roșu are aproximativ 90% apă, ceea ce îl face util pentru a rămâne hidratat în timpul verii. De asemenea, poate satisface o poftă de dulce cu zaharurile sale naturale.

Pepenele roșu conține, de asemenea, antioxidanți. Aceste substanțe pot ajuta la îndepărtarea a moleculelor cunoscute sub numele de radicali liberi, sau specii reactive, din organism.  Organismul produce radicali liberi în timpul proceselor naturale, cum ar fi metabolismul.

De asemenea, aceștia se pot dezvolta prin fumat, poluarea aerului, stres și alte presiuni din mediul înconjurător. Dacă prea mulți radicali liberi rămân în organism, poate apărea stresul oxidativ. Acest lucru poate duce la deteriorarea celulelor și poate duce la o serie de boli, cum ar fi cancerul și bolile de inimă. Organismul poate elimina unii radicali liberi în mod natural, dar antioxidanții din alimentație susțin acest proces.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro