Reclamă
Tuturor ne place carnea de pui. Pentru unii, aripioarele sunt o adevărată delicatesă, și nu doar pentru gustul lor, ci și pentru faptul că se pot găti în multe feluri. Se pot condimenta după bunul plac și se pot asocia cu diverse garnituri. Când vine vorba de mâncarea preparată, iar ingredientul principal este carnea de pui, nicio rețetă nu dă greș.
Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui (fără vârfuri tăiate în cele două segmente)
- 3/4 linguriță boia dulce
- 1/4 linguriță boia afumat
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță ghimbir pudră
- sare, piper negru
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță ghimbir răzuit fin (pastă)
- 1/2 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță pastă de ardei iute
- 1 linguriță unt
- 4 fire de ceapă verde tânără
Mod de preparare
- Aripioarele se presară cu condimente și apoi se toarnă uleiul. Se masează să se acopere uniform.
- Se așază în tava cuptorului, la distanță unele de altele și se coc la 220 C timp de 35 de minute. Dacă aveți program de extra-rumenire, folosiți-l, se vor rumeni mai frumos; dacă nu, programul sus-jos. Pe la jumătatea timpului, verificați aripioarele, și când au lăsat grăsime în tavă, cu o pensulă de silicon, ungeți-le cu grăsimea lăsată.
- Când aripioarele sunt făcute și rumene, scoateți tava din cuptor. Înainte de asta, verificați una să fie făcută până la os. Totuși, nu le lăsați să se usuce prea tare în cuptor, ele trebuie să rămână suculente.
- Tăiați cepele în două, pe lungime și apoi segmente cât vreți de lungi.
- Adăugați ghimbirul pastă, ceapa verde și sfărâmați între degete oregano. Amestecați rapid până simțiți miros plăcut de ghimbir. Ghimbirul și ceapa se vor ușor de la căldura cărnii și a tăvii.
- Adăugați unul și pasta de ardei, și amestecați iar până aripioarele se glazurează. De asemenea, untul se va topi de la căldura tăvii.
- Serviți imediat cât sunt calde, iar referitor la plating, se poate realiza în funcție de doleanțele fiecăruia.
Reclamă